Veiligheid is van ons samen

Marjolein Nollen

Het is deze week de nationale Week van de Veiligheid (6 tot en met 12 oktober). Het doel van deze week is het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen, en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.

Met de donkere wintermaanden voor de deur is begin oktober daarvoor het aangewezen moment. Organisaties in tal van sectoren, gemeenten, politie en OM organiseren in de Week van de Veiligheid activiteiten om ondernemers en burgers te stimuleren met het thema veiligheid aan de slag te gaan.

De politie en de gemeente Weert en Nederweert gaat samen met Buurtpreventie in de wijken controles houden. Tijdens de rondgang krijgen buurtbewoners tips hoe zij inbraken in hun woning kunnen voorkomen. Ze bekijken samen inbraakgevoelige situaties bij woningen, waar potentiële inbrekers hun slag kunnen slaan. Buurtbewoners raken zo bewust van het risico op een inbraak als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten. Of een donkere woning duidelijk maakt dat niemand thuis is. Voorkomen is beter dan genezen. Een woninginbraak is een enorme inbreuk op de privacy. Vaak voelen slachtoffers zich niet meer veilig in hun eigen huis. Kijk voor tips hoe u het de inbrekers zo moeilijk mogelijk kunt maken op www.waakvoorinbraak.nl

Verdachte situaties melden
Getuigen van een verdachte situatie kunnen bellen met het algemeen telefoonnummer van de politie 0900-8844. Bel bij een heterdaad woninginbraak onmiddellijk het alarmnummer 112. In beide gevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven zoals de locatie, signalementen en eventuele gegevens van een voertuig (kenteken, merk, type, kleur).

Samen zorgen we zo voor een veilige leefomgeving.

 

Uitgelicht

Zoeken