Voorzitter wijkraad neemt sleutel ontmoetingsruimte Donderie op de Donderberg in ontvangst

Marjolein Nollen

Gisteren vond in de Donderie in Roermond de feestelijke sleuteloverdracht plaats van de ontmoetingsruimte. De heer Pieter Kersten, voorzitter van de wijkraad Donderberg, heeft uit handen van de voorzitter van de SWAR de sleutel voor de ontmoetingsruimte in de Donderie in ontvangst genomen. Daarmee werd opnieuw een stap gezet richting de opening van de voorziening die gepland staat op 7 januari 2015.

Overhandiging sleutel donderie

In het wijkontwikkelingsplan voor de Donderberg is rekening gehouden met de komst van een ontmoetingsruimte in de Donderie.  In de plannen werd door de 4 partners, de gemeente Roermond, de provincie Limburg, Wonen Zuid en Wonen Limburg, een bedrag gereserveerd voor zo´n voorziening. Maar met de plannen alleen bestaat er nog geen ontmoetingsruimte, want wie zal al het werk doen dat in de ontmoetingsruimte zal ontstaan?  En wie zal de ontmoetingsruimte bevolken, wie heeft er behoefte aan een plek om anderen te ontmoeten?

Draagkracht

De wijkraad van de Donderberg heeft een en ander onderzocht. Met een kettingbrief, met mond tot mondreclame en met een heuse stand in het winkelcentrum werd de draagkracht voor de ontmoetingsruimte onderzocht. De resultaten logen er niet om, want er bleek genoeg behoefte te bestaan aan een ontmoetingsruimte. Na de draagkrachtmeting werd er door de initiatiefgroep gewerkt aan de totstandkoming van de plannen. Een van de hindernissen bleek de beschikbaarheid van een geschikte ruimte te zijn. In gesprekken met de SWAR (Stichting Wijkaccommodaties Roermond ) bleek dat de SWAR bereid was een zaal beschikbaar te stellen. Op 11 december werd de sleutel van deze ruimte op een feestelijke manier overhandigd.

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken