Winnaar Onze Buurt 2014 op 28 november bekend

Marjolein Nollen

De wedstrijd voor wijkprojecten Onze Buurt is bijna ten einde: vrijdag 28 november maakt de jury bekend welk project de hoofdprijs wint van maximaal € 50.000. Met het geld kan de winnaar het ingediende plan voor samenhang in de buurt gaan uitvoeren.

logo onze buurt

5 projecten uit alle regio’s van Limburg kregen de afgelopen maanden royaal aandacht bij L1, Zondagnieuws, www.facebook.com/onzebuurt, www.twitter.com/onzebuurt en de site www.onzebuurt.eu. Zo konden deze ideeën anderen in Limburg inspireren om ook aan de slag te gaan in hun buurt. Vandaag krijgen de 5 groepen de kans om zich te presenteren en ondervraagt de jury alle genomineerden.

Finalisten

De finalisten zijn:
Groep behoud Elisabethstift Kerkrade
Werkplaats van de wijk in Venlo
Het portiekenproject van Hoensbroek
6211 Social Club uit Maastricht en
De Groene Knop uit Heerlen.

Het bespreken van alle projecten, de bekendmaking van de winnaar en feestelijke uitreiking van de cheque is op vrijdag 28 november in het buurthuis van Heide in Venray (de winnaar van vorig jaar).

Achtergrond Onze Buurt

Onze Buurt wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd door de woningcorporaties die verenigd zijn in Ons Limburg, samen met het Oranje Fonds, L1 en Zondagnieuws (A&C media). Groepen mensen, clubs, wijken en dorpen bedenken met enige regelmaat activiteiten of dingen waarmee de omgeving leefbaarder wordt. Dat wil Onze Buurt stimuleren door elk jaar de beste plannen van Limburg in het zonnetje te zetten en het allerbeste idee te belonen met een startkapitaal. Omdat L1 en Zondagnieuws de actie intensief volgen, krijgen ook andere wijken en buurten in Limburg inspiratie om de omgeving aan te pakken.

Het gaat Ons Limburg en Oranje Fonds om het verbeteren van de sociale samenhang. In een tijd waarin vooral aandacht is voor bezuinigen, snoeien en beknibbelen wil Ons Limburg geld steken in opbouw, samenhang, delen en verstevigen. Het geld komt niet van de huurders; het is oud geld –ooit bedoeld voor sociale opbouw- dat juist in deze schrale tijd positieve impuls kan geven in een buurt.

Meer informatie vindt u op www.onzebuurt.eu.

 

Uitgelicht

Zoeken