Wonen Limburg beste Limburgse keten bij Supply Chain Award

Marjolein Nollen

Het ketenteam van Wonen Limburg, Van Wijnen en Bouwbedrijven Jongen op het gebied van nieuwbouw en transformatie van vastgoed werd donderdag 13 november uitgeroepen tot beste Limburgse keten. Tijdens het jaarlijkse Duurzaam Gebouwd Congres werd de winnaar van de Nyenrode Supply Chain Award 2014 bekend gemaakt. Overall winnaar werd de keten van Woonstichting ‘Thuis.

Team Ketensamenwerking

Ketensamenwerking is een belangrijk fenomeen in de bouw- en vastgoedsector. Middels de ‘Supply Chain Award’ willen initiatiefnemers Nyenrode Business Universiteit, Platform Ketensamenwerking Zuid en Duurzaam Gebouwd succesvolle voorbeelden van ketenpartners in het zonnetje zetten. Om zo de gehele bouwsector te inspireren en motiveren op weg naar meer ketensamenwerking. Aan de wedstrijd deden 12 ketenteams mee.

Het team van de keten Wonen Limburg, Van Wijnen en Bouwbedrijven Jongen is op 22 september 2014 officieel bekrachtigd. De feitelijke samenwerking loopt al een paar maanden en valt nu dus al in positieve zin op. Opdrachtgever Wonen Limburg en de beide opdrachtnemers zijn strategische partners van elkaar in nieuwbouw- en transformatieprojecten. Daarmee is afgestapt van het traditionele opdrachtgeverschap. Het doel van de samenwerking is om de projecten sneller, beter, goedkoper en duurzamer te realiseren. Kenmerkend van deze manier van samenwerken is dat de partijen op een open, transparante manier met elkaar werken en het beste naar boven willen halen. De mensen in het team zijn dan ook betrokken, willen graag leren en hebben creativiteit en innovatie hoog in het vaandel staan.
http://www.duurzaamgebouwd.nl/supply-chain-award

Uitgelicht

Zoeken