Woningen Stroomversnelling Melick genomineerd voor VKG Architectuurprijs Renovatie

Marjolein Nollen

De nominaties voor de VKG Architectuurprijs 2014/2015 zijn bekend. En Wonen Limburg is met het Stroomversnelling-project aan de Parallelweg in Melick één van de drie genomineerden in de categorie Renovatie! Op 2 december wordt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam bekendgemaakt wie de prijs gewonnen heeft.

energieneutrale woningen Melick

Drie categorieën

De prijs wordt ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp. Dit jaar zijn er prijzen in drie categorieën: de VKG Architectuurprijs, de VKG Renovatieprijs en de VKG Publieksprijs. Meer informatie hierover vindt u op de website van VKG Architectuurprijs.

Woningen Stroomversnelling Melick bijzonder

De vier woningen aan de Parallelweg in Melick zijn genomineerd voor de VKG Architectuurprijs Renovatie, omdat deze bestaande huizen zó gerenoveerd zijn dat ze evenveel energie opleveren als verbruiken. Hierbij zijn bekende technieken gecombineerd met innovaties zoals 3D woning-inmeting, extern installatieportaal, gelijkstroom in plaats van wisselstroom, minimale bouwtijd door kant-en-klare-gevels en daken. Het ontwerp van deze woningen is gedaan door 2.0 Architecten. VolkerWessels/Aannemersbedrijf Jongen heeft de technische renovatie uitgevoerd.

Genomineerden

De andere genomineerden voor de VKG Architectuurprijs Renovatie zijn:

City Pads in Amsterdam;
Dolomietenlaan in Tilburg.

Op 2 december maakt de jury tijdens de VKG Architectuurdag 2014 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam bekend wie de titel heeft gewonnen. Spannend! We houden u op de hoogte.

 

Uitgelicht

Zoeken