Herstructureringsproject Johanna van Meursstraat Weert feestelijk afgerond

jessica

Ruim een jaar na de start is het herstructureringsproject aan de Johanna van Meursstraat in Weert klaar en opgeleverd. Eigenaar Wonen Limburg en aannemer BAM Woningbouw Zuid zijn zeer tevreden met en trots op het eindresultaat. Op maandag 15 juni werd het project op feestelijke wijze opgeleverd met een zeer uitzonderlijke officiële handeling: “letterlijk het spreekwoordelijke varkentje wassen op het plein”.

JvMeursstraat Weert

 

Duurzaam karakter

Begin april 2015 zijn de 30 woningen aan de Johanna van Meursstraat in Weert opgeleverd. De bewoners hebben inmiddels allemaal hun intrek genomen in de prachtige duurzame en betaalbare woningen met veel wooncomfort.

Om deze woningen te kunnen realiseren moesten eerst de bestaande 45 woningen aan de Johanna van Meursstraat en Egmondstraat gesloopt worden. Hiervoor in de plaats bouwde BAM Woningbouw Zuid 30 zogenoemde energieneutrale en levens-loopbestendige woningen terug. Dat betekent dat deze huizen qua energie nagenoeg zelfvoorzienend zijn. De bewoners hebben nagenoeg geen energielasten, waardoor de totale woonlasten aanzienlijk lager uitvallen dan bij andere nieuwbouwwoningen.

Richard Veldhuizen, Projectleider van Wonen Limburg: “De woningen zijn voorzien van een optimale isolatie en kierdichting. Daarnaast wekken ze zelf energie op door de zonnepanelen die op het dak geïnstalleerd zijn.”

Afronding op 15 juni

Bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg en Directeur Frank van Kalken van BAM Woningbouw Zuid namen op maandag 15 juni om 15.30 uur letterlijk de wasborstel ter hand om samen 'het varkentje eens te wassen'.

BAM Woningbouw Zuid maakte er bovendien meteen een Service-dag van. Er waren op deze dag medewerkers van BAM Woningbouw Zuid aanwezig om direct eventuele serviceverzoeken in behandeling te nemen.

Uitgelicht

Zoeken