Multifunctioneel Centrum Brukske in gebruik genomen

jessica

Op woensdag 20 mei droeg aannemer BurgtBouw de sleutel over aan Wonen Limburg en de toekomstige gebruikers van het MFC in Brukske. Een lange periode van voorbereiding en bouwen is hiermee afgesloten. Nu kunnen de nieuwe bewoners hun eigen gedeelte gaan inrichten. Onder meer het Wijkcentrum Brukske en de GGD zijn hier al enthousiast mee aan de slag gegaan.

MFC Brukske

 

Blij met het gebouw

Nu het gebouw officieel is opgeleverd, kunnen de diverse gebruikers hun intrek nemen in het gloednieuwe pand. Iedereen is ontzettend blij met hun nieuwe huisvesting. Toch verhuist nog niet iedereen per direct naar het MFC. Zo blijft bijvoorbeeld Samenwerkingsschool Estafette nog even in haar oude gebouw totdat het schooljaar is afgerond. De kinderen starten het nieuwe schooljaar op 31 augustus in het mooie, nieuwe MFC.

De GGD en de vrijwilligers van Wijkcentrum Brukske zijn wel alvast begonnen met het inrichten van hun gedeelte van het pand, zodat ze hier al snel hun bezoekers kunnen ontvangen. De eerste activiteiten in het nieuwe wijkcentrum staan al voor deze week op de agenda.

Nieuwe bewoners MFC

Naast de GGD, Samenwerkingsschool de Estafette en het Wijkcentrum Brukske hebben ook de overige gebruikers Optisport en Kinderwereld de sleutel in ontvangst genomen. Daarnaast gaan ook andere partijen zoals de politie en MetGGZ werken vanuit het MFC. Het gebouw wordt bovendien de uitvalsbasis voor Go4It!, een project waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun eigen wijk aan de slag kunnen. Dus al met al is er binnenkort van alles te doen op het gebied van activiteiten, ontmoeten, leren en samenwerking.

Officiële opening 2 oktober

Op vrijdag 2 oktober 2015 wordt het pand op een feestelijke wijze officieel geopend. Deze dag wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen in het gebouw en om het feest mee te komen vieren.

Uitgelicht

Zoeken