Oproep: doe mee aan Toon uw Groene Tuin 2015

ine

Ook dit jaar daagt de gemeente Roermond tuinliefhebbers uit om hun voortuin, zijtuin, balkontuin, schooltuin of geveltuin aan te melden voor deelname aan ‘Toon uw groene Tuin’. Wegens het grote succes en de toenemende belangstelling en waardering voor de groene buitenruimte, wordt Toon uw Tuin ook in 2015 weer georganiseerd. Dit jaar zal de jury meer gaan letten op de tuin als ‘thuis voor planten en dieren’. Een veelzijdig groene tuin draagt namelijk bij aan de biodiversiteit, oftewel de leefwereld van de planten en dieren, die steeds meer onder druk komt te staan.

logo Toon uw groene tuin

Verfraaiing van de buurt

De Gemeente Roermond en de woningcorporaties (Wonen Zuid, WoonGoed 2-Duizend, Woningstichting Domus en Wonen Limburg) willen stimuleren dat meer inwoners hun tuin verfraaien en vergroenen en daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van het woongenot in de eigen wijk. De voortuin is immers een visitekaartje van de straat. Daarnaast zorgt het aanleggen en onderhouden van de tuin vaak voor meer contacten tussen buurtbewoners onderling. Dit bevordert de leefbaarheid in de wijk. Naast een fraaie en verzorgde buurt, zorgen de groen ingerichte tuintjes er ook voor dat:

•bij hevige regenval het water beter de grond in kan;
•de tuin meer verkoeling biedt op warme dagen;
•er een groter gebied ontstaat waar het voor tal van planten en dieren heerlijk toeven is.

Procedure

Door deel te nemen aan Toon uw Tuin, laten de inwoners zien dat ze trots zijn op hun tuin. De jury bekijkt de deelnemende tuinen en selecteert vervolgens een aantal tuinen die als voorbeeld dienen voor de straat of wijk. De geselecteerde tuinen worden in het najaar bekend gemaakt. De jury let vooral op zaken als uitstraling, voorbeeldfunctie, belevingswaarde, creativiteit, de mate van inpassing in de omgeving en de tuin als leefwereld van planten en dieren. De tuin, groene gevel of balkon moet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. De inschrijvingstermijn sluit op 20 juni 2015.

Hoe aanmelden?

U kunt zich aanmelden door uw naam en contactgegevens te mailen naar: natuur@roermond.nl 
of een kaartje (postzegel is niet nodig) te sturen naar:

Gemeente Roermond, Afdeling BOR t.a.v. ‘Toon uw groene Tuin’
Antwoordnummer 22 6040 VB  Roermond

Geef hierbij even aan of de tuin hoort bij een huurwoning, koopwoning, bij een school of appartementencomplex.

 

Uitgelicht

Zoeken