Ruilwinkel Eygelshoven officieel geopend!

ine

Gistermidddag werd Ruilwinkel Eygelshoven aan de Christinastraat 52 officieel geopend door wijkwethouder Tim Weijers en Marty van Dam, directeur Wonen en Leven van Wonen Limburg.

ruilwinkel eygelshoven

Droomstart

In korte tijd kent de ruilwinkel 250 leden, 30 vrijwilligers, een werkervaringsplek en een vijfkoppig bestuur op afstand, startcijfers waar je alleen al van kunt dromen. En dat was precies de insteek een tijdje terug van burgemeester Jos Som met zijn droomwens-oproep aan de Kerkraadse bevolking.

Samen

In Eygelshoven meldden zich buurtbewoonsters Loliet Lijnbach en Tineke Moens met deze droom. Wonen Limburg, Wijkplatform Noord, Bewonersplatform Kerkrade-Noord en gemeente Kerkrade onderstreepten de ideeën unaniem. Het ruilwinkelconcept verscheen in de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord Oost II. De concrete start werd gemaakt door het woningcorporatiepand beschikbaar te stellen door Wonen Limburg, en met een garantiesubsidie vanuit het leefbaarheidsfonds. Mooi is om te zien dat vervolgens ook het bedrijfsleven aansluit bij dit initiatief met sponsorbijdragen en -facilitering, variërend van IKEA uit Zweden tot de lokale ondernemer om de hoek.

Participatiemaatschappij

Wijkwethouder Tim Weijers geeft aan dat dit ruilwinkelconcept een live-voorbeeld is van de zogenaamde participatiemaatschappij, waarbij eigen kracht van inwoners en de buurt centraal staat én daarbij versterkt wordt door onze netwerkpartners en bedrijven in de wijk. Jo Charlier, voorzitter van Bewonersplatform Kerkrade-Noord, concludeert tevreden dat de ruilwinkel uiteindelijk bedoeld is voor de inwoners van de wijk, voor het ruilen van materialen, maar misschien nog meer als ontmoetingsplek in de wijk.

Ruil

Uiteraard kwam wijkwethouder Tim Weijers niet met lege handen naar de ruilwinkel. De wethouder bood ter ruiling d’r Joep aan, symbool voor de koempelmentaliteit in onze stad. Symbool ook voor de werkwijze van alle netwerkpartners en bedrijven, maar in het bijzonder van het team van en rondom Ruilwinkel Eygelshoven zelf. Dank aan de inzet van iedereen aan dit mooie initiatief en veel succes met Ruilwinkel Eygelshoven!!!

Geopend

Ruilwinkel Eygelshoven aan de Christinastraat 52 is voortaan geopend op dinsdagen van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdagen van 17.00 tot 20.30 uur en zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Wilt u meer weten over de Ruilwinkel Eygelshoven? Kijk op www.facebook.com/RuilwinkelEygelshoven, of mail naar Ruilwinkeleygelshoven@gmail.com of bel met (045) 545 97 95.

 

Uitgelicht

Zoeken