Wonen Limburg neemt 2 woongebouwen over van Woonpunt

Ingrid Bekker

Op 1 juli 2015 neemt Wonen Limburg 2 wooncomplexen over van Woonpunt: Poort van Limburg in Weert en Quartier Damianus in Roermond. Wonen Limburg breidt haar bezit hiermee uit met in totaal 99 woningen en 40 garages. Op haar beurt neemt Woonpunt 6 eengezinswoningen in Mheer over van Wonen Limburg.

De verkoop past in de huidige strategie van beide corporaties. Woonpunt focust zich op haar bezit in Zuid-Limburg. De complexen in Roermond en Weert liggen buiten dit werkgebied. Woonpunt heeft hier verder ook geen woningen. In Mheer en de omliggende regio heeft Woonpunt al circa 1.200 woningen. Mirjam Depondt, bestuurder van Woonpunt: “Onze ambitie is niet langer om ons bezit uit te breiden in heel Limburg. We willen betaalbare woningen in Zuid-Limburg verhuren voor mensen die dat nodig hebben. Ik ben blij met Wonen Limburg als koper. Zij houdt de huurprijs op gelijkwaardig niveau en biedt onze huurders een gelijkwaardige service.”

Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, vult aan: “Voor ons zijn deze woningen een mooie aanvulling op ons huidige bezit in Weert en Roermond waar we al veel woningen hebben en de huurmarkt goed is.”
Het gaat om 27 woningen in de sociale verhuur, met een huurprijs onder de € 700. De overige 72 woningen behoren met een gemiddelde huurprijs tussen de € 700 en € 900 tot de vrije huursector. “Wij vinden het belangrijk ook voor huurders met een middeninkomen het huren betaalbaar te houden”, vervolgt Peeters. “Huishoudens met een inkomen van rond de € 40.000 vallen vaak tussen wal en schip. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar vaak weer te weinig om een hypotheek af te sluiten.”

Op 1 juli 2015 dragen Woonpunt en Wonen Limburg de woningen aan elkaar over. Echter tot 1 januari 2016 blijft de huidige verhuurder de woningen beheren. Tot die tijd kunnen huurders van Poort van Limburg en Quartier Damianus voor al hun zaken en vragen nog terecht bij Woonpunt. De huurders in Mheer bij Wonen Limburg.
Alle huurders zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.


 

Uitgelicht

Zoeken