18 huurappartementen in Meterik

Ingrid Bekker

Wonen Limburg gaat 18 appartementen in de sociale huursector realiseren in Meterik. De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor woonurgenten; mensen die op korte termijn tijdelijk onderdak nodig hebben. Medio 2015 zal met de bouw worden gestart.

Wonen Limburg bouwt 18 huurappartementen in Meterik

Tijdens de informatieavond voor dorpsbewoners op 1 oktober jl. presenteerde Wonen Limburg haar plan voor 24 kleinere appartementen die op termijn, bij een afnemende vraag, verbouwd kunnen worden naar 12 reguliere appartementen. Naar aanleiding van deze informatieavond heeft Wonen Limburg haar plan bijgesteld. Ze gaat nu 12 appartementen met één 1 slaapkamer en 6 met 2 slaapkamers realiseren. Zo zijn de woningen ook voor kleine gezinnen geschikt.

De appartementen zijn bedoeld voor tijdelijke bewoning. Bijvoorbeeld voor jongeren die zelfstandig willen gaan wonen, mensen in scheiding of arbeidsmigranten. In de tussentijd, maximaal 2 jaar, kunnen zij rustig op zoek naar een geschikt regulier huis.  Naar verwachting worden de appartementen begin 2016 opgeleverd.

Uitgelicht

Zoeken