Appartementen in voormalig Wonen Limburg kantoor in Weert

Ine Rutten

Wonen Limburg gaat 21 appartementen in de sociale verhuur realiseren in haar voormalige kantoorpand aan de Parallelweg in Weert. In de 2e helft van 2015 zal begonnen worden met de verbouw van het pand. De appartementen zijn bedoeld voor een brede doelgroep, waaronder cliënten van MetGGZ.

MetGGZ gaat 11 appartementen huren voor de huisvesting van 10 cliënten. 1 appartement wordt gebruikt als gezamenlijke woonkamer. De cliënten worden zodanig begeleid dat ze goed zelfstandig kunnen wonen. Deze vorm van wonen past helemaal binnen de huidige ontwikkelingen in de zorg waarbij mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. De overige 10 appartementen zullen aan een brede doelgroep worden aangeboden. Zo ontstaat er een mooie mix binnen dit nieuwe woongebouw. Om de plannen te realiseren, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Hergebruik

De uitstraling van het pand wordt flink aangepast. Zo krijgen de appartementen een Frans balkon en verdwijnt het typerende blauwe gevelglas. Dit glas wordt echter elders in het gebouw hergebruikt. Ook andere bestaande materialen krijgen waar mogelijk een andere functie in het appartementengebouw. De woningen worden voorzien van een energielabel A; dat zullen de huurders merken aan een lage energienota.

Afstand tot arbeidsmarkt

Wonen Limburg realiseert het project samen met haar ketenpartner (aannemer) Bouwbedrijven Jongen. Daarbij is ook aandacht voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo leiden de investeringen niet alleen tot nieuwe woningen, maar bieden deze projecten ook kansen om een stap te zetten op de arbeidsmarkt. Architect Satijn+, ook de oorspronkelijk architect van het kantoor, is verantwoordelijk voor de architectuur van deze transformatie.

Uitgelicht

Zoeken