Denkt u mee over nieuwe invulling sporthalgebied Leuken?

Ingrid Bekker

In het bijzijn van bewoners van Leuken en verschillende maatschappelijke organisaties hebben onze manager Markt en Ontwikkeling Ger Verstegen, wethouder Litjens en leden van de werkgroep herinrichting sporthalgebied vandaag de afbakeningspalen geslagen in het voormalige sporthalgebied in de wijk Leuken in Weert.

Idee´┐Żn voor de invulling van sporthalgebied Leuken, Weert?

De werkgroep is bezig met de planvorming voor de herinrichting van afgebakende gebied en bestaat uit bewoners van Leuken, leden van de wijkraad en medewerkers van Wonen Limburg, Punt Welzijn en de Gemeente Weert.

De werkgroep is opgestart naar aanleiding van een vraag van de gemeente aan de wijkraad om samen met de wijkbewoners en maatschappelijke partners een bestemming/invulling te bedenken voor een groot deel van het voormalige sporthalgebied. Het gaat om ongeveer de helft van het gebied aan de zijde van de Sportstraat met een oppervlakte van zo’n 10.000 – 15.000 m2. Het overige deel van het gebied is in ontwikkeling als winkelgebied waar onder andere de Aldi zich zal gaan vestigen.

Idee volkstuintjes

Een van de ideeën is om in een deel van het gebied volkstuintjes te gaan realiseren. De details hiervoor zijn nog niet bekend. Heeft u interesse in een volkstuintje, dan kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden bij de wijkraad. Stuur hiervoor een e-mail naar activiteiten@wijkraad-leuken.nl.

Andere ideeën ook welkom

De komende weken worden ideeënbussen op verschillende plaatsen (zoals op school en bij winkels) in de wijk Leuken geplaatst waarin u uw ideeën kwijt kunt. U kunt uw ideeën ook mailen aan sporthalgebied@wijkraad-leuken.nl.

Informatie

Voor meer informatie kijk op www.wijkraad-leuken.nl/projecten/24.

 

Uitgelicht

Zoeken