Goed voor het milieu én voor uw portemonnee

Ine Rutten

Wonen Limburg staat voor belangrijke keuzes. Een woning gaat namelijk gemiddeld zo’n vijftig jaar mee. En een groot deel van onze huizen is gebouwd in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Dat betekent dat we de komende jaren voor heel veel woningen moeten beslissen: Opknappen? Uitgebreid renoveren? Of zelfs slopen en nieuwbouw neerzetten?

Zo’n beslissing nemen we niet zomaar. We kijken heel goed naar de kwaliteit van de woning, naar de indeling en naar de kosten van een eventuele renovatie. Wat ook steeds belangrijker wordt: hoe energiezuinig is de woning? Energie wordt voor u een steeds grotere kostenpost. En een matig geïsoleerd huis van vijftig jaar oud warm stoken, kost u behoorlijk veel geld.

Behalve voor uw portemonnee, is een hoog energiegebruik ook slecht voor het milieu. Daarom vinden wij het extra belangrijk om te investeren in energiezuinige huizen en woongebouwen. Zoals in de Johanna van Meursstraat in Weert. Daar sloopten we de kleine, verouderde etagewoningen om er nieuwe, energieneutrale eengezinswoningen neer te zetten.

De huur van zo’n gloednieuw huis is wat hoger dan die van de oudere woningen. Maar de energierekening van de nieuwe bewoners is minimaal. Zo wordt een mooie nieuwbouwwoning opeens toch heel bereikbaar

Zo snijdt het mes aan 2 kanten: bewoners huren voor een aantrekkelijk bedrag een heel comfortabele woning. En Wonen Limburg kan financieel verantwoord renoveren en nieuw bouwen. Een écht duurzame oplossing dus.

Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken