Kick off digitale sociale marktplaats 'GoedBezigWeert.nu'

Ingrid Bekker

‘Elkaar verbinden en versterken’, dat is het doel van de nieuwe digitale sociale marktplaats www.goedbezigweert.nu. Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn in Weert vindt namelijk dat iedereen iets goeds kan doen voor een ander. Vandaar dat zij deze marktplaats ontwikkeld hebben. Afgelopen zaterdag 17 januari vond in Het College Weert de kick off plaats.

Foto door www.weertdegekste.nl

De website www.goedbezigweert.nu maakt het makkelijk en laagdrempelig om elkaar te vinden, te helpen en te versterken. Daarnaast is sinds kort ook een nieuw fonds in het leven geroepen, het Samenfonds 0495. Dit fonds biedt ondernemers, serviceclubs en andere fondsen de kans om een steentje bij te dragen aan het marktplaats-initiatief van Punt Welzijn. Vrijwilligersorganisaties en goede doelen uit Weert kunnen hier terecht voor een donatie.

Zaterdag werden deze beide nieuwe initiatieven gepresenteerd in Het College te Weert. Wethouder Litjens verichtte de officiële opening. Daarna konden de aanwezigen deelnemen aan diverse workshops. Workshops met thema’s als social media, maatschappelijk betrokken ondernemen, succesvolle fondsaanvragen, burenhulp en het versterken van elkaar. Daarbij kon men zich laten inspireren op de ‘good practices markt’ waar Weerter ondernemers, vrijwilligersorganisaties en onderwijs lieten zien hoe zij maatschappelijk betrokken zijn. Wonen Limburg liet tijdens deze ‘good practices markt’ voorbeelden zien van de mogelijkheden van het Leefbaarheidsfonds en het bewonersbudget. Wilt u hier meer informatie over, neem dan gerust een kijkje in de folder 'Leefbaarheidsfonds'. Of breng een bezoek aan een van onze buurtwinkels.

 

Uitgelicht

Zoeken