Nieuw woonzorgproduct Wonen Limburg - Daelzicht

Ingrid Bekker

Wonen Limburg en Daelzicht hebben samen een nieuw Woonzorgproduct ontwikkeld. Het product sluit aan op de veranderingen in de zorg.

Wonen Limburg (Ger Peeters) en Daelzicht tekenen voor het woonzorgproduct

De optredende veranderingen in de zorg zijn van invloed op het vastgoed van Daelzicht. Om in te kunnen spelen op de toekomstige vraag heeft Daelzicht samen met Wonen Limburg een nieuw woonzorgproduct ontwikkeld. Dit product wordt toegepast in de nieuwe projecten van Daelzicht en Wonen Limburg die zich momenteel in de haalbaarheidsfase bevinden.

Zelfstandig maar ook samen

In het woonzorgproduct krijgen cliënten een zelfstandige woonruimte van 45m2 met een eigen keuken en badkamer. Eveneens wordt er in dit product een gezamenlijke woonkamer gerealiseerd zodat cliënten zowel de mogelijkheid hebben om op zichzelf te zijn als ook samen.

In het nieuwe concept worden geen grote zorgbadkamers en professionele keukens zoals voorheen gerealiseerd. De nieuwe zorgunits kunnen gemakkelijk en goedkoop worden verbouwd tot reguliere woningen op het moment dat er mensen komen te wonen die geen zorg of ondersteuning nodig hebben. Met dit concept wordt ingespeeld op de ontwikkeling ‘Scheiden van Wonen en Zorg’.

Uitgelicht

Zoeken