Ontmoetingen in de Weerter wijken Leuken en Keent

Ingrid Bekker

In Weert vonden vorige week 2 activiteiten plaats om ontmoeting tussen wijkbewoners onderling en het contact met maatschappelijke organisaties te bevorderen. Buurtwinkel Weert sloot bij beide activiteiten aan. Een prima kans om met wijkbewoners en netwerkpartners in gesprek te komen.

Informatieavond wijk Leuken, Weert

Culinaire informatieavond wijk Leuken

Donderdag 29 januari vond in de basisschool van Leuken een culinaire informatieavond plaats. De avond werd georganiseerd door Wijkraad Leuken en trok veel geïnteresseerden. Diverse organisaties bemanden een kraampje waar bewoners terecht konden voor informatie. Zo waren de gemeente Weert, Punt Welzijn, Kindervakantiewerk Leuken, WeertEnergie, politie, Wonen Limburg, de wijkraad en andere maatschappelijke organisaties aanwezig. Er was ook gedacht aan een drankje en hapje. Deze hapjes uit verschillende culturen werden verzorgd door bewoners uit de wijk Leuken. En voor de jonge bezoekers was er een speciale gast aanwezig. De avond was een succes, er werd volop genetwerkt!

Wijkontbijt Keent

Op vrijdag 30 januari organiseerde een aantal organisaties uit de wijk Keent een wijkontbijt in het Keenter Hart. De kookclub van MetGGZ, de kinderen van Markeent , Stichting Humanitas, woonzorgcomplex Zuyderborgh en vrijwilligers van Punt Welzijn maakten een heerlijk ontbijtje klaar met broodjes, diverse soorten beleg, salades, zoete lekkernijen en diverse drankjes.
Tijdens het ontbijt lazen de voorleeskampioenen van Basisschool Markeent molengedichten en verhaaltjes voor. Het was een goedbezochte en gezellige ochtend. Een mooie gelegenheid voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten.

 

Uitgelicht

Zoeken