Ontmoetingsruimte in Donderie Roermond geopend

Ine Rutten

Op woensdag 7 januari is de nieuwe Ontmoetingsruimte in de Donderie in de wijk Donderberg in Roermond geopend. Wethouder Gerard IJff verrichtte de openingshandeling. 5 ochtenden per week kunnen wijkbewoners er terecht om een kopje koffie te drinken, de krant te lezen of om boeken te ruilen.

Ontmoetingsruimte Donderie in de Donderberg geopend

In het wijkontwikkelingsplan (WOP) voor de Donderberg is rekening gehouden met de komst van een ontmoetingsruimte in de Donderie. In het WOP werd door de 4 partners (de gemeente Roermond, de provincie Limburg, Wonen Zuid en Wonen Limburg) een bedrag gereserveerd voor een dergelijke voorziening. Maar met de plannen alleen is er nog geen ontmoetingsruimte, want wie gaat het werk doen dat de ontmoetingsruimte met zich mee brengt? Wie bemenst de ontmoetingsruimte etc.? Met deze vragen zijn de wijkbewoners (onder leiding van de Wijkraad Donderberg) zelf aan de slag gegaan.

Na onderzoek door de Wijkraad Donderberg bleek er genoeg draagkracht te zijn voor een dergelijke ontmoetingsruimte. Een initiatiefgroep werkte de plannen vervolgens uit met als resultaat dat vanaf 7 januari de Donderberg een ontmoetingsruimte rijker is. Een ontmoetingsplek gerund door vrijwilligers en zonder commercieel oogmerk. Waar bezoekers terecht kunnen voor een kopje koffie, het lezen van de krant zonder verplicht een consumptie af te hoeven nemen.

De ontmoetingsruimte is als burgerinitiatief een onderdeel van de wijkraad Donderberg. Deze vrijwilligersorganisatie beheert als stichting de gelden en draagt de verantwoordelijkheid. Een groepje actieve vrijwilligers maakt alle plannen en zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. Er zijn voldoende vrijwilligers betrokken, maar mensen die hun steentje willen bijdragen zijn altijd welkom.

 

Uitgelicht

Zoeken