Projectontwikkelingsovereenkomst voor energiezuinige sociale huurhuizen aan het Burgemeester Dohmenplein

esther

Op maandag 9 maart aanstaande ondertekenen wethouder Tim Weijers van de gemeente Kerkrade en bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg een projectovereenkomst met betrekking tot de bouw van woningen aan het Burgemeester Dohmenplein. Hiermee wordt de nieuwbouw van 26 energiezuinige sociale huurhuizen aan het Burgemeester Dohmenplein officieel bekrachtigd.

Logo Ketensamenwerking Wonen Limburg

Woningcorporatie Wonen Limburg en Bouwbedrijven Jongen hebben samen met de gemeente Kerkrade een project hiervoor opgezet. Omdat er ook plannen zijn om het binnenterrein een duurzaam karakter te geven, is het project ingediend bij IBA- Parkstad.

De 26 nieuwe huurwoningen komen in plaats van de 48 verouderde portieketagewoningen die onlangs afgebroken werden. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2015 begonnen met de bouw van de huizen, die met een slaap-en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de bovenverdieping geschikt zijn voor zowel ouderen als gezinnen.

IBA- Parkstad
Wim Hazeu: “Samenwerking en duurzaamheid staan bij dit nieuwbouwproject centraal. Wij werken intensief samen met onze ketenpartner Jongen die de energiezuinige huizen voor ons bouwt. Met Stichting Schoon GMS werkten we aan hergebruik van sloopmateriaal als dagbesteding voor onder meer ex-dak- en thuislozen. En voor wat betreft de inrichting van het openbare middengebied zoeken we de samenwerking met de gemeente Kerkrade en de bewoners. Vandaar dat we het project bij IBA hebben ingediend."

Wethouder Tim Weijers: “Met de vervangende nieuwbouw, de ‘groene’ plannen voor het middenterrein en de mogelijkheden om de ruimte in te richten met materialen die op andere plekken over zijn, past dit project heel goed binnen de IBA-thema’s. Samen met de bewoners willen we bijvoorbeeld kijken of het mogelijk is om collectief energie op te wekken en regenwater op te vangen en her te gebruiken.”

Eind mei verwachten de partijen te horen of het project door IBA Parkstad wordt goedgekeurd.

Uitgelicht

Zoeken