Enthousiasme bewoners Nuth over renovatieplannen Stroomversnelling

jessica

Ook in Nuth gaat Wonen Limburg van start met het duurzaam renoveren van woningen naar zogenaamde Nul-op-de-meter-woningen. Op dinsdag 30 juni konden bewoners van de Donatusstraat en Boschweg kennismaken met het initiatief Stroomversnelling. Wonen Limburg en Bouwbedrijven Jongen hadden hen uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. De eerste reacties na afloop waren alleen maar positief en zeer enthousiast.

Enthousiasme tijdens informatiebijeenkomst Stroomversnelling Nuth 30-6-15

 

Isolatie en installaties

De aanwezige bewoners werden meegenomen in de mogelijkheden die de Stroomversnelling biedt. Het is de bedoeling dat de woningen een nieuwe isolatie-‘schil’ krijgen en dat oude installaties vervangen worden door nieuwe, energiezuinige installaties. Hierdoor kunnen de woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte. En bij gemiddeld verbruik kan dit zelfs nul-op-de-meter betekenen.

Planning woonkamergesprekken

Volgende week starten de eerste woonkamergesprekken met bewoners van het laagbouwgedeelte, om bij iedereen persoonlijk de mogelijkheden te bespreken en de interesse te peilen. En na de zomervakantieperiode vervolgen Wonen Limburg en Bouwbedrijven Jongen de woonkamergesprekken met de bewoners van het hoogbouwgedeelte. Bij voldoende interesse gaat het project in Nuth in het vierde kwartaal daadwerkelijk van start.

Wilt u meer informatie over het landelijke initiatief Stroomversnelling? Neem dan eens een kijkje op de speciale website www.stroomversnelling.info. Of stel uw vraag via e-mail: stroomversnelling@wonenlimburg.nl.

 

Uitgelicht

Zoeken