Woonomgeving bij Stegelenhof in Oirsbeek flink opgeknapt

Ingrid Bekker

De bewoners van Stegelenhof zijn blij als straks alle werkzaamheden achter de rug zijn. En zij allemaal dicht bij hun eigen woning kunnen parkeren. Zij zijn tevreden over de aanpak van het werk en bij vragen zijn zij welkom in het Kreeke café.

Wonen Limburg aan het werk bij Stegelenhof in Oirsbeek

Fase 1

De Stegelenhof in Oirsbeek bestaat uit 29 geschakelde gelijkvloerse woningen verdeeld over 6 woonblokken. In 2013 werd gestart met het vervangen van de riolering en de trottoirtegels door klinkerbestrating. De intentie was om enerzijds de woningen een frisse aanblik te geven en anderzijds de nieuwe bestrating  geschikt te maken voor verkeer. Gezien de doelgroep (ouderen) die vaak minder valide zijn,  was het wenselijk om het vervoer zo kort mogelijk bij de woning te parkeren waardoor gelijktijdig parkeervakken bij de woningen geïntegreerd werden.
Helaas was het budget destijds niet toereikend en werd het werk bij de helft van de woningen uitgevoerd.

Fase 2

Nu zijn we bezig met de slotfase. De bewoners zijn door aannemer Van de Kreeke en Wonen Limburg geïnformeerd over de werkzaamheden. De uitvoeringsperiode neemt 4 weken in beslag neemt.  Om de bewoners zoveel mogelijk te ontlasten blijft 1 ingang van hun woning altijd toegankelijk. Om veilig bij de woning te komen, zijn noodvoorzieningen  getroffen, bijvoorbeeld kunststof antislip looppaden.

Kreeke café

Dit is een initiatief van aannemer Van de Kreeke om met bewoners bij het genot van een kopje koffie de voortgang van de werkzaamheden te bespreken. Hiervoor stelde hij een keet beschikbaar; het Kreeke café. Dagelijks zijn bewoners welkom tussen 10.00 en 11.00 uur.

Wonen Limburg aan het werk bij de Stegelenhof in Oirsbeek

 

Uitgelicht

Zoeken