De minister geïnspireerd

ine

Dit jaar is heel veel zorg gedecentraliseerd. Dat betekent dat niet de landelijke overheid, maar de gemeente verantwoordelijk is voor veel zorgtaken. De gemeente gaat anders te werk dan het rijk: er komt meer verantwoordelijkheid te liggen bij u, de burger.

Ger Peeters

Voor veel mensen is dat geen probleem. Maar sommigen hebben er wel moeite mee. Ze vereenzamen bijvoorbeeld, omdat de wijkverpleegkundige minder vaak aan de deur komt. Dat kun je voorkomen als je een goed beeld hebt van een buurt en zijn bewoners. Onze medewerkers zijn die ‘oren en ogen’ in de wijk.

Het is dus niet zo gek dat wij ons ook bezighouden met de zorg in de wijk. Dat doen we niet alleen natuurlijk. In de wijkteams werken we samen met de gemeente, met zorgpartners en met de politie. Dat wijkteam heeft trouwens nog veel meer taken. In deze editie van ‘In de buurt van’ leest u daar alles over.

Gelukkig geeft de regering ons de ruimte om op die manier te werken aan de leefbaarheid van onze buurten. Nog niet zo lang geleden was minister Blok op bezoek in de wijk Landweert in Venray. Daar zag hij hoe wij samen met bewoners werken aan een mooiere, betere buurt (zie p. 18). Vlak daarna gaf hij corporaties via de nieuwe Woningwet ruimte voor deze wijkteamaanpak. Ik weet zeker dat hij geïnspireerd was door de inwoners van Landweert.

Wilt u ook het verschil maken in uw buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Ger Peeters
Bestuurder

Uitgelicht

Zoeken