Eerste schop in de grond van Donderse Moestuin in Roermond

ine

Tijdens de start van de Donderse Moestuin gingen de handen uit de mouwen. Leerlingen van basisschool de Kasteeltuin en basisschool Vincent van Gogh kwamen de initiatiefnemers een handje helpen. Samen gingen ze aan de slag om de eerste plantjes en boompjes in de grond te poten.

moestuin

 

De moestuin aan de Donderbergweg is één van de vele initiatieven uit de Donderberg die de wijk mooier maken en waarbij bewoners het voortouw nemen. In dit geval zijn het Multi Koken & Bewegen en Moedercentrum Maximina die samen met de Wijkraad Donderberg zélf de regie in handen hebben om deze openbare moestuin daadwerkelijk te verwezenlijken. Zij doen dit met ondersteuning van de partners van het Wijkontwikkelingsplan Donderberg.

Dubbel succes

De realisatie van een openbare moestuin op de Donderberg is om tweeërlei redenen een succes te noemen. Het realiseren van de moestuin is een mooi voorbeeld hoe bewoners zelf aan de slag gaan om de wijk mooier te maken. Bovendien is de Donderse Moestuin het eerste resultaat om binnen de gemeente Roermond stadslandbouw te realiseren.

 

Uitgelicht

Zoeken