‘Kenniskaffee’ Nieuwenhagerweg in Eygelshoven

Ingrid Bekker

Op 16 november organiseerde Wonen Limburg een eerste ‘Kenniskaffee’ voor huurders aan de Nieuwenhagerweg. Gesproken werd over het toekomstig wonen in hun woongebouw.

Wonen Limburg werkt samen met bewoners Nieuwenhagerweg Eygelshoven aan toekomstig wonen

Het gebouw aan de Nieuwenhagerweg in Eygelshoven is ruim 45 jaar oud en moet gerenoveerd of getransformeerd worden om het toekomstbestendig te maken.
Tijdens het ‘Kenniskaffee’ zijn de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden voor verbetering van hun woongebouw en hun woningen. Er is gesproken over architectonische aspecten, energiemaatregelen en de ontwikkelingen binnen de zorg en WMO.

Dit ‘Kenniskaffee’ was de aftrap voor de samenwerking tussen Wonen Limburg en de huurders. Met de huurders gaan we in werkgroepen aan de slag om gezamenlijk te bepalen welke aanpassingen aan het complex uitgevoerd worden. Op deze manier laten we de bewoners beslissen wat er gaat gebeuren in hun complex. Met name de mogelijkheden op energiegebied zijn positief ontvangen. De ontwikkelingen binnen de WMO heeft de bewoners nogmaals duidelijk gemaakt dat zij ook bij eventuele ziekte of mindere mobiliteit in hun woning zullen moeten blijven wonen. Op dit moment zijn het woongebouw en de woningen hier niet op ingericht.

De werkgroepen starten!

De eerste aanmeldingen voor deelname aan de werkgroepen zijn al binnen.
Helaas waren niet alle bewoners bij deze bijeenkomst aanwezig. Zij worden nog benaderd met de vraag of zij ook willen deelnemen aan een werkgroep.

Huurdersbelangen gewaarborgd

De Stichting Huurdersbelangen Zuid-Limburg was aanwezig om de huurders te laten weten dat zij samen met Wonen Limburg de belangen van de huurders blijven waarborgen.

Afspraken in Stadsdeelvisie vastgelegd

Het renoveren van ‘oude’ woongebouwen en de manier waarop Wonen Limburg dit project aanpakt, past binnen de gezamenlijke afspraken tussen de gemeente Kerkrade, Wonen Limburg, Wonen Zuid én de inwoners van Eygelshoven. Deze afspraken zijn vastgelegd in de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II.

 

 

Uitgelicht

Zoeken