Onze aannemer Unica geeft een donatie aan Pitboel Theater in Sittard

Ingrid Bekker

Bij renovatiewerkzaamheden aan de Dempseyflat in Sittard haalde aannemer Unica uit Geleen een koperen waterinstallatie; deze moest dringend vervangen worden. De opbrengst van de installatie werd deze week aan Pitboel Theater geschonken, dat pas geleden brandschade opliep.

  Elias Vlachos (Wonen Limburg), Marcel Simones (Pitboel) en Ralph Piekart (Unica).

Het woongebouw Dempseyflat 50-238 in Sittard bestaat uit 95 appartementen, verdeeld over 7 verdiepingen. Het aanwezige installatiewerk, onder andere de waterleidingen, dateert uit de bouwperiode 1975. In verband met veelvuldige inpandige lekkages werd dit jaar besloten de complete waterinstallatie te vervangen.
Normaal wordt een oude installatie als afval gezien en voert de installateur deze af. De gehele waterinstallatie is in dit gebouw opgebouwd uit koperen waterleidingen en kranen. Gezien de hoge koperprijs en de grote hoeveelheid installatiewerk, vond Wonen Limburg het leuk om met de aannemer hier iets mee te doen.

Zo gezegd, zo gedaan …

De Dempseyflat ligt in de wijk Limbrichterveld in Sittard. Hier ligt ook het Pitboel Theater. Dit theater is een non-profit stichting voor bijna alle leeftijden, met cabaret, toneel, muziek en beeldende kunst. Pitboel Theater had recent een binnenbrand en deze richtte helaas veel schade aan. De verzekering dekt grotendeels de bouwkundige schade, maar voor de extra’s is Pitboel afhankelijk van donaties.

Donatie van aannemer Unica is blij door Pitboel ontvangen

Wonen Limburg sprak met oprichter Marcel Simones. Hij was direct enthousiast over ons voorstel om aannemer Unica het geld van de koperen installatie aan Pitboel te laten doneren. Pitboel kan het gedoneerde geld goed gebruiken voor de herstelwerkzaamheden. 
Deze week heeft Unica de container met het vrijgekomen koper uit de Dempseyflat bij Hudales recycling en afvalverwerking gedeponeerd. Het weegproces duurde even: het was een hele klus om het rood koper en messing van elkaar te scheiden. Marcel Simones van Pitboel was blij verrast met de hoge opbrengst van het koper.

Meer weten over Pitboel? Kijk op www.pitboel.nl.


 

Uitgelicht

Zoeken