Project Streetleague Venray genomineerd voor Breedtesportprijs 2015

jessica

De jury van het Venrayse sportgala heeft de drie genomineerden voor de Breedtesportprijs 2015 van de gemeente Venray bekendgemaakt. Het project StreetLeague Venray is één van de genomineerden. De winnaar van de prijs wordt vanavond bekendgemaakt tijdens het Peel en Maas TV Sportgala Venray in hotel Asteria.

StreetLeague Venray

StreetLeague Venray is een samenwerkingsverband tussen Wonen Limburg, Synthese, wijkbewoners, Lake Valley, VIA VVV en Venray Beweegt. Het project draagt bij aan fair play en leefbaarheid van wijken. Het is een competitie tussen jongeren. Deze competitie bestaat niet alleen uit het spelen van voetbalwedstrijden, maar de jongeren kunnen ook punten verdienen door het leveren van BuurtBijdragen en fair play. De BuurtBijdragen bestaan vooral uit activiteiten in de buurt, die worden bedacht en uitgevoerd door de deelnemende jongeren. Het onderdeel Fair Play richt zich op sportief gedrag in en rondom de wedstrijden, het nakomen van afspraken en het bijwonen van bijeenkomsten.

Overige genomineerden
De andere genomineerden zijn de cursus Fifty Fit Tafeltennis van Red Stars en het project 'allochtone vrouwen zwemmen'. TTV Red Stars wil met de kennismakingscursus Fifty Fit Tafeltennis meer senioren betrekken bij de tafeltennissport en hen sport en bewegen op maat aanbieden.  LACO De Sprank en de ouderraad van basisschool Estafette zijn nauw betrokken bij het project dat allochtone vrouwen de gelegenheid biedt om het zwemdiploma A te behalen en hen sociaal te activeren.

Het Peel en Maas TV Sportgala Venray vindt vanavond plaats om 20.00 uur in de nieuwe zaal van hotel Asteria.

 

Uitgelicht

Zoeken