Welkom thuis voor huurders Poort van Limburg en Quartier Damianus

ine

Vanaf 1 januari bieden we de huurders van de woongebouwen Poort van Limburg in Weert en Quartier Damianus in Roermond een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg.

poort van limburg weert

We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 99 woningen en 40 garages. Op haar beurt neemt Woonpunt 6 eengezinswoningen in Mheer van ons over. De juridische overdracht vond plaats op 1 juli. Vanaf 1 januari is ook het beheer van de woningen van Woonpunt overgedragen aan Wonen Limburg.

Focus op eigen regio

De verkoop past in de huidige strategie van beide corporaties. Woonpunt focust zich op haar bezit in Zuid-Limburg. De complexen in Roermond en Weert liggen buiten dit werkgebied. Woonpunt heeft hier verder ook geen woningen. In Mheer en de omliggende regio heeft Woonpunt al circa 1.200 woningen.
Voor Wonen Limburg zijn deze woningen een mooie aanvulling op haar huidige bezit in Weert en Roermond. In deze steden heeft Wonen Limburg al veel woningen en de huurmarkt is goed.
Het gaat om 27 woningen in de sociale verhuur met een huurprijs onder de € 700. De overige 72 woningen behoren met een gemiddelde huurprijs tussen de € 700 en € 900 tot de vrije huursector.

Uitgelicht

Zoeken