2016 april - juni

 • Hoe zou u willen wonen in Montfort? 07 april 2016

  Dat zouden wij graag van u willen weten. Wonen Limburg is op dit moment bezig met de ontwikkeling van 9 huurwoningen op nieuwbouwproject De Wiejerd.

 • Onthulling kunstwerk bij feestelijke opening lofts Weert 09 april 2016

  De nieuwe bewoners van het oude Wonen Limburg kantoorpand aan de Parallelweg in Weert maakten samen kunst voor de algemene ruimten. Vol trots onthulden zij het schilderij en de bank tijdens het officieel openingsmoment op donderdag 9 april. Na de verbouwing is het voormalige kantoor omgetoverd tot een woongebouw met 21 loft appartementen, waarvan er 11 zijn verhuurd aan MET ggz. Eén appartement gebruikt MET ggz als huiskamer.

 • Oproep aan inwoners Stadsdeel Midden-Weert: “Vertel ons over uw wijk” 12 april 2016

  In 2016 stellen de gemeente Weert en Wonen Limburg een toekomstplan op voor het stadsdeel Weert-Midden. Dit gaat over de wijken Biest, Binnenstad, Fatima, Groenewoud en Leuken. Wij maken dit plan zodat inwoners prettig kunnen blijven wonen in de wijk. Daarom willen de gemeente en Wonen Limburg een goed beeld vormen van de wijk. Dit doen we samen met de bewoners en andere betrokken partijen zoals wijkraden, politie, PUNT Welzijn, ondernemers en andere (professionele) organisaties.

 • Bouw 18 woningen het Hof in Baarlo officieel gestart 14 april 2016

  De eerste muur staat! Met dank aan de toekomstige bewoners van de 18 levensloopbestendige woningen die rond de zomer 2016 opgeleverd worden. Een deel van de nieuwe bewoners van het Hof in Baarlo heeft donderdag 14 april de handen uit de mouwen gestoken en zijn met specie en stenen aan de slag gegaan. Onder begeleiding van ketenpartner Van Wijnen uit Sittard is de start gemaakt.

 • Van een huis naar een thuis 15 april 2016

  Wonen Limburg besteedt steeds meer technische zaken uit aan partners. U merkt dat bijvoorbeeld bij renovatie en onderhoudswerkzaamheden: die voeren geselecteerde aannemers voor u uit, niet onze eigen mensen. Zo hebben wij onze handen vrij om ons bezig te houden met de sociale verhoudingen in straten, buurten en woongebouwen. Dat is een cultuuromslag waar we al een paar jaar heel bewust aan werken.

 • Wonen Limburg Kompaswoning, een tijdelijk onderdak 20 april 2016

  Dringend een huis nodig? Dat kan iedereen overkomen. Met onze Kompaswoningen
  bieden wij woningzoekenden in dat geval een mooie overbrugging.

 • Buurtbemiddelaars gezocht! 22 april 2016

  Hebt u oprecht interesse in het verhaal achter de klacht/een probleem? Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen? En vindt u het leuk om uw talenten in te zetten voor een prettiger, veiliger woonbeleving in Peel en Maas?
  Meld u dan aan als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling Peel en Maas!

 • Energieprojecten 2016 gaan van start! 26 april 2016

  Het is bekend dat Wonen Limburg het belangrijk vindt dat de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk blijven. Ook het besparen van energie vinden we belangrijk. Daarom selecteren we elk jaar een aantal woningen die in dat jaar energetisch gerenoveerd worden naar een gemiddeld energielabel B. Hierbij gaan we ervan uit dat we energieverbruik kunnen beperken door verspilling van energie te voorkomen. Deze week gaan we van start met het renovatietraject 2016, waarbij we 866 woningen gaan voorzien van energiebesparende maatregelen.

 • Beperkte huurverhoging 2016 28 april 2016

  Eén keer per jaar mogen alle woningcorporaties in Nederland de huren verhogen. De verhoging is nodig, want met de huurinkomsten investeren we in het onderhoud van de woningen, in de leefbaarheid van wijken en buurten en betalen we onder andere de jaarlijkse verhuurdersheffing aan de overheid.

 • Bereikbaarheid Hemelvaart 02 mei 2016

  Op donderdag 5 mei zijn onze buurtwinkels en het Wonen Limburg Huis gesloten vanwege Hemelvaartsdag en we zijn telefonisch niet bereikbaar. Ook vervalt de avondopenstelling van onze buurtwinkels in Weert, Sittard en Heerlen.

 • MFC Brukske en woningen Adelaar Venray genomineerd voor Architectuurprijs Venray 2016! 03 mei 2016

  Op 17 juni 2016 reikt de gemeente Venray voor de zesde keer - in samenwerking met het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) - de Architectuurprijs Venray uit. Het ARK heeft zeven bijzondere projecten genomineerd, waaronder twee van onze projecten: MFC Brukske en de woningen aan de Adelaar. Ook u mag uw stem uitbrengen op uw favoriet!

 • Eerste tijdelijke woningen in Weert - verhuur van start 13 mei 2016

  Volgende week worden de eerste tien Kompaswoningen in Weert geplaatst. De komende periode volgen er nog twintig op verschillende locaties in Weert. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee verlicht de corporatie de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt.

 • Multicultureel evenement Kleur&Kracht ook in 2016 19 mei 2016

  Omdat Kleur&kracht in 2015 een succes was, komt dit evenement in 2016 op 17 september terug. Locatie: De Witte Hoeve in Venray. De crowdfunding hiervoor is gestart.

 • Partners ondertekenen convenant om eerder in te grijpen bij (huur)schulden 20 mei 2016

  Schuldhulpverlening is er voor alle inwoners van Heerlen, er worden geen gezinnen met kinderen meer uit huis gezet. Op 18 mei 2016 hebben Heerlen, de wooncorporaties Weller, Woonpunt, Wonen Zuid, Wonen Limburg, De Voorzorg en Schuldhulpmaatje een convenant ondertekend om (huur)schulden in een vroeger stadium te signaleren.

 • Vrijwilligers bedankt! 31 mei 2016

  Op 24, 25 en 26 mei organiseerden wij al weer voor de derde keer op rij de Dankjewel Dagen voor onze vrijwilligers.

 • Wegens succes: tweede reeks energiecoaches voor Wonen Limburg 06 juni 2016

  De Natuur en Milieufederatie heeft voor Wonen Limburg heeft een tweede groep van zeven mensen opgeleid tot energiecoach. Het doel van de energiecoaches is om onze huurders te adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het verbruik van elektriciteit en gas. De energiecoaches gaan na het behalen van hun diploma samen met huurders aan de slag.

 • Zonnepanelen voor nieuwe huurders 07 juni 2016

  Vanaf 7 juni 2016 voorzien we alle eengezinswoningen die voor verhuur vrijkomen van zonnepanelen. Mits het dak geschikt is uiteraard. Daarmee heeft de nieuwe huurder direct lagere woonlasten.

 • Ondertekening 22 nieuwe kompaswoningen 08 juni 2016

  Woensdagmiddag 8 juni zetten Ger Peeters (bestuurder van Wonen Limburg) en Jeroen de Bekker (directeur Heijmans Woningbouw) hun handtekening onder de (ver)koop van nog eens 22 kompaswoningen van het type Heijmans One. Deze woningen komen later dit jaar in America en Panningen te staan. Eerder dit jaar kochten we al 30 stuks voor plaatsing in Weert.

 • Verrekening stookkosten gemeenschappelijke warmtesystemen voortaan door ISTA Nederland BV 09 juni 2016

  Huurt u een woning in een van onze woongebouwen, en krijgt u warmte en warm water van een gemeenschappelijke (collectieve) verwarming? Dan is dit bericht interessant voor u. Met ingang van 1 juli 2016 verandert dan de manier waarop u uw stookkosten betaalt. Vanaf dat moment wordt het voorschot namelijk niet meer ingehouden door Wonen Limburg, maar door ISTA Nederland BV. Wat dit voor u betekent, leest u in onderstaand bericht. Let op: heeft u een eigen (individuele) verwarmingsketel, dan is dit bericht niet voor u van toepassing!

 • Wonen Limburg sluit jaar vol veranderingen positief af 10 juni 2016

  Wonen Limburg wist ook in 2015 goede resultaten te boeken. In ons jaarverslag over 2015 leest u dat de bedrijfslasten verder gezakt zijn, de investeringen in onderhoud en duurzaamheid toegenomen zijn en de huurverhoging voor huurders beperkt is gebleven.

 • Donderse moestuin in Roermond officieel open 10 juni 2016

  Onder grote belangstelling opende burgemeester Rianne Donders op vrijdag 10 juni de Donderse moestuin op de Donderberg in Roermond.

 • Van wijkontwikkelingsplan naar wijkontwikkelingsproces 10 juni 2016

  Evaluatie Uitvoeringsplan fase 1 wijkontwikkelingsplan (WOP) Donderberg Roermond

 • Finalisten Onze Buurt 2016 zijn bekend 15 juni 2016

  Voor Onze Buurt 2016 zijn 77 inschrijvingen, mooie projecten waarmee de wijk leefbaarder wordt, ontvangen. Het waren dit jaar 20% meer projecten en de kwaliteit ervan was volgens de jury goed.

 • Nieuwe binnentuin voor Het Heem in Baarlo 17 juni 2016

  Het Heem in Baarlo heeft sinds kort een nieuwe binnentuin. Op zaterdagmiddag 18 juni openen de bewoners in het bijzijn van wethouder Arno Janssen en Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg.

 • Nieuwe binnentuin het Heem in Baarlo geopend 20 juni 2016

  Onder grote belangstelling is op zaterdag 18 juni is de nieuwe binnentuin van het woongebouw het Heem in Baarlo officieel geopend. De bewoners van het Heem zijn vanaf het maken van het ontwerp betrokken bij de vernieuwde ontmoetingsplaats.

 • 1000e installatie Zonnig-Limburg 27 juni 2016

  Vrijdag 24 juni, een jaar na de eerste paneellegging, plaatste Zonnig-Limburg de 1000e zonnepaneelinstallatie. De heer en mevrouw Hendriks uit Landgraaf waren de gelukkige huurders. Zij kregen een zonnepaneel overhandigd door gedeputeerde Daan Prevoo. De heer en mevrouw Hendriks zijn erg verheugd met de zonnepanelen: ‘Een heel eenvoudige manier om te besparen op onze maandelijkse lasten’.

 • Nieuwe huurbedrag voor huurbetaling in juli aangepast? 28 juni 2016

  In veel gevallen passen wij het nieuwe huurbedrag in onze administratie aan en soms moeten huurders dit zelf bij de bank regelen.

Uitgelicht

Zoeken