2016 januari - maart

 • Automatische huurafschrijving op 15 januari 13 januari 2016

  Bij een aantal huurders wordt deze maand de huur niet op 10 maar op 15 januari automatisch van hun bankrekening afgeschreven.

 • Nieuwbouw Hornehoof Weert gestart 14 januari 2016

  Op de plaats in Weert waar momenteel de Torenflat en het verzorgingshuis Van Berlo Heem worden gesloopt, is ondanks het slechte weer onder grote belangstelling op woensdag 13 januari het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw. Gedeputeerde Daan Prevoo heeft symbolisch de sloophandeling verricht. Vertegenwoordigers uit de klankbordgroep hebben het bouwbord onthuld.

 • Het recht op een dak boven je hoofd 19 januari 2016

  Huisvesting van vluchtelingen is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Waarbij de signalen uit de maatschappij niet altijd positief zijn.

 • Burgerinitiatief ‘Hart voor Burgers’ van start in Weert 29 januari 2016

  Op initiatief van enkele Weerter burgers is het digitale Vertelpunt ‘Hart voor Burgers’ gestart. Het Vertelpunt wil inwoners betrekken bij ‘aansprekende nieuws- en achtergrondverhalen’ die in hun wijk of dorp spelen. Doet u in Weert ook mee?

 • Wijkontbijt en film ‘Keent… the movie’ 02 februari 2016

  Vrijdagochtend 29 januari ging tijdens het wijkontbijt in het Keenter Hart in Weert de film ‘Keent… the movie’ in première. Een film die gemaakt is door leerlingen van basisschool Markeent in samenwerking met Special Event Productions en Erik Media Producties. De film brengt alle verbindingen tussen bewoners en organisaties in de wijk mooi in beeld.

 • Discussie over gebruik inkomensverklaringen 05 februari 2016

  Op 3 februari werd bekend dat de Raad van State onlangs de uitspraak deed dat de Belastingdienst de inkomensgegevens van huurders niet aan woningcorporaties had mogen verstrekken. Deze inkomensgegevens gebruiken corporaties voor de mogelijkheid om een inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren.

 • Wonen Limburg genomineerd voor Duurzaam Bouwen Awards 2016 09 februari 2016

  Vandaag werd bekend dat Wonen Limburg een van de drie genomineerden is voor de Duurzaam Bouwen Award 2016, categorie duurzaamste woningcorporatie. Het thema van de Duurzaam Bouwen Awards 2016 is: Verduurzaming van bestaande voorraad. Op 22 maart wordt tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam de winnaar bekendgemaakt door de vakjury.

 • Welkom thuis voor huurders Landgraaf en Eygelshoven 16 februari 2016

  Vanaf 1 maart bieden we de huurders van de woongebouwen aan de Kieskoel in Landgraaf en aan de Pastoor Stevensstraat in Eygelshoven een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 128 appartementen.

 • Ruilwinkel Aurora Heerlen in nieuw jasje 18 februari 2016

  Sinds twee jaar kent Heerlen de ruilwinkel Aurora. Dit initiatief van Richard Gerrits is een groot succes, want de winkel groeide in deze jaren flink uit zijn jasje. Gelukkig kan Richard sinds november 2015 beschikken over een grotere ruimte aan de Sittarderweg 6a in Heerlen (naast onze buurtwinkel).

 • Buurtkring: ondersteuning in een eigen netwerk in eigen buurt 08 maart 2016

  In Roermond gaat het project Buurtkring Roermond binnenkort van start.

 • Vrijwilligers NL doet: Veel succes! 10 maart 2016

  Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NL doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

 • Aan het werk op de Servilliusstraat in kader van NLdoet 14 maart 2016

  Onze wijk- en complexbeheerder Frans Bertram ging afgelopen vrijdag samen met de mannen en vrouwen van Go4it aan de slag in het kader van NLdoet in Weert.

 • Huurders ontvangen WOZ-waarde van hun woning 29 juni 2017

  Sinds oktober vorig jaar is de WOZ waarde (Waardering Onroerende Zaken) een rol gaan spelen bij het bepalen van de maximale huurprijs van uw woning. De WOZ-waarde van uw huis telt voortaan mee bij de bepaling van het aantal WWS punten en hiermee dus ook voor bepaling van de maximale huurprijs die wij wettelijk voor uw huis mogen vragen. U krijgt daarom vanaf 2016 elk jaar een WOZ-beschikking van uw gemeente toegestuurd.

 • Een warm hart voor Stichting Leergeld Limburg 16 maart 2016

  Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 20% van onze huurders in armoe leeft. De Stichting Leergeld heeft tot doel kinderen, die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan school- of sportactiviteiten, weer te laten meedoen. Wonen Limburg draagt de stichting daarom een warm hart toe.

 • Onze Buurt 2016 van start 20 maart 2016

  Al voor het vijfde jaar bevordert Onze Buurt de leefbaarheid in wijken en dorpen.

 • Heldere afspraken met deurwaarders 29 juni 2017

  In Dagblad de Limburger van vrijdag 18 maart staat een artikel dat een heel groot deel van de deurwaarders kosten bij huurders in rekening brengt voor het doorgeven van de datum van de ontruiming. Dat is bij de deurwaarders waarmee wij samenwerken niet het geval. We hebben duidelijke afspraken met hen gemaakt om deze extra kosten niet bij onze huurders in rekening te brengen.

 • Limburgse corporaties helpen particulieren met woningverhuur aan vergunninghouders 23 maart 2016

  Acht woningcorporaties in Limburg, waaronder Wonen Limburg, gaan particuliere woningeigenaren die hun woning al lang te koop en leeg hebben staan, helpen bij het tijdelijk verhuren van deze woning aan vergunninghouders. Zij werken hierbij samen met gemeenten en de Provincie Limburg.

 • Inspirerende ideeën voor inrichting binnenplein Burgemeester Dohmenplein 25 maart 2016

  De ontwikkeling en bouw van 26 energiezuinige levensloopbestendige woningen aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven loopt succesvol op zijn eind. Tijd dus om ook aandacht te richten op het bijbehorende binnenterrein.

 • Overeenkomst met Schuldhulpverlening Gemeente Venlo 31 maart 2016

  Recent ondertekende onze bestuurder Wim Hazeu de intentieovereenkomst Schuldhulpverlening Gemeente Venlo. Ook corporaties Antares en Woonwenz zetten hun handtekening.

Uitgelicht

Zoeken