2016 juli - september

 • Drugs kweken of verhandelen? Begin er niet aan! 05 juli 2016

  Samen met de politie en de gemeente treedt Wonen Limburg streng op tegen de productie en handel in drugs in en om onze huurwoningen. In veel gevallen leidt dit namelijk tot gevaarlijke situaties. Bewoners kunnen te maken krijgen met overlast of zelfs met bedreiging en/of woningbrand. Binnen de provincie Limburg werken diverse partijen samen om de productie en handel van illegale middelen tegen te gaan. Deze afspraken zijn sinds 2012 vastgelegd in het Provinciaal Hennepconvenant.

 • Wonen in het groen 07 juli 2016

  Aan de Laatberghof in Panningen komen binnenkort 10 Kompaswoningen. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen in scheiding, arbeidsmigranten, expats en jongeren die willen starten op de woningmarkt. Er is namelijk geen inschrijftijd nodig en de huidige inschrijftijd wordt verder opgebouwd tijdens de huurperiode van maximaal 2 jaar.

 • Let op voor brutale babbeltrucs! 21 juli 2016

  Afgelopen week werd een van onze huurders het slachtoffer van een wel heel brutale babbeltruc. Een persoon kwam aan de deur met de mededeling dat hij namens Wonen Limburg de sloten kwam vervangen. Deze persoon heeft ook daadwerkelijk op dat moment de sloten vervangen. Per toeval kwam de huurder er later achter dat dit een babbeltruc betrof en zijn de sloten op tijd weer gerepareerd. Dit heeft in dit geval dus gelukkig geen buit opgeleverd. Maar past u hier voor op!

 • Feestelijke oplevering nieuwbouwwoningen Burgemeester Dohmenplein Eygelshoven 22 juli 2016

  Aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven stonden tot voor een paar jaar geleden 48 portiek etageflats. Deze portiekflats voldeden niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Wonen Limburg heeft daarom de flats gesloopt en vervangen door 26 levensloopbestendige energieneutrale woningen. Vandaag werden deze nieuwe huizen op een feestelijke manier opgeleverd.

 • 1e lustrum Mariekoenenhof in Geulle 22 juli 2016

  Onze medewerkers John Kuiper, René Cox en Marcel Jagt van de Stichting Huurdersbelangen Zuid-Limburg, waren afgelopen zaterdag door Bewonerscommissie ’t Höfke uitgenodigd om bij de viering van het 1e lustrum van het woongebouw Mariekoenenhof in Geulle aanwezig te zijn. Natuurlijk maakten zij graag gebruik van deze uitnodiging.

 • Een tijdelijk huis is ook een ‘thuis’ 25 juli 2016

  De Nederlandse huizenmarkt is een markt van uitersten. In de Amsterdamse grachtengordel gaan de prijzen weer door het plafond. Terwijl we op sommige plekken in Limburg te maken hebben met krimp en leegstand. Maar dat is nog maar het halve verhaal: zelfs in onze provincie zien we grote verschillen tussen de regio’s.

 • Wonen Limburg Huis maakt gebruik van zonne-energie 29 juli 2016

  We voorzien zoveel mogelijk huurwoningen van zonnepanelen via het project Zonnig-Limburg. Inmiddels hebben we ook het dak van ons eigen Wonen Limburg Huis belegd met panelen. Maar liefst 138 zonnepanelen konden we er plaatsen. Dat is goed voor 30.000 kWh per jaar (het verbruik van negen huishoudens per jaar).

 • Werkzaamheden Kompaswoningen Ringovenpark mogen doorgaan 05 augustus 2016

  De werkzaamheden voor de plaatsing van tien Kompaswoningen van het type Heijmans One aan de Laatberghof in Panningen mogen voortgezet worden. Dat heeft de rechter op 4 augustus beslist na inhoudelijke behandeling van het ingediende verzoek tot een voorlopige voorziening.

 • Gouden huurders opgelet! 19 augustus 2016

  Huurt u al 50 jaar aaneengesloten bij Wonen Limburg?

 • Gouden huurders opgelet! 19 augustus 2016

  Huurt u al 50 jaar aaneengesloten bij Wonen Limburg?

 • Onze energiecoach geeft u gratis advies 30 augustus 2016

  Pas geleden leidden we 10 nieuwe vrijwilligers op als energiecoach. We hebben nu in totaal 12 energiecoaches die zich inzetten voor onze huurders.

 • Nieuwe naam Berkele Heem, denkt u mee? 05 september 2016

  Berkele Heem, gelegen in project Hof te Berkel, heeft in Horst aan de Maas vele jaren dienst gedaan als verzorgingshuis. Veel zorgbehoevende ouderen uit Horst en omgeving hebben hier gewoond of hebben deelgenomen aan de wekelijkse activiteiten die hier werden georganiseerd.

 • Vanaf 2018 scheiden we onze vastgoedactiviteiten 06 september 2016

  Per 1 juli 2015 ging de nieuwe Woningwet in. Deze nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor woningcorporaties. Hiermee wil de overheid ervoor zorgen dat de woningcorporaties zich richten op hun kerntaak.

 • Initiatief voor appartementen in voormalig gemeenschapshuis Ell 08 september 2016

  In het bijzijn van een afvaardiging van jongeren en de dorpsraad uit Ell tekenden wethouder Arno Walraven van de gemeente Leudal en Bas Sievers, directeur Ontwikkeling & Vastgoed van Wonen Limburg, op 8 september een intentieovereenkomst. Met de intentieverklaring committeren de gemeente Leudal en Wonen Limburg zich aan het onderzoeken van de mogelijkheden voor huisvesting van onder andere jongeren in het voormalig gemeenschapshuis van Ell.

 • Dag van het Huren zaterdag 1 oktober 15 september 2016

  Zaterdag 1 oktober, op de landelijke Dag van het Huren zet Wonen Limburg haar deuren wijd open voor huurders, omwonenden en belangstellenden. U bent van harte welkom op onze buurtwinkels in Venray, Horst, Panningen, Roermond, Sittard en Heerlen.

 • Kijkmoment kompaswoning Ringovenpark Panningen 29 september 2016

  Benieuwd hoe de tien verplaatsbare woningen in het Ringovenpark er vanbinnen uitzien? Kom dan op vrijdag 30 september tussen 11.00 – 12.00 uur een kijkje nemen.


 • Berkele Heem in Horst wordt 't Bakenshof 29 september 2016

  Wonen Limburg start op 1 november met de transformatie van het voormalige verzorgingshuis Berkele Heem. Deze transformatie vraagt uiteraard ook voor een nieuwe naam. De afgelopen weken hebben vele mensen hun voorstellen voor een nieuwe naam ingediend.
  De winnaar, de heer Piet Peeters uit Horst, zond de nam ’t Bakenshof in. Deze naam verwijst onder meer naar de familie Bakens, de laatste eigenaar van de molen die hier tot het midden van de Tweede Wereldoorlog stond.

Uitgelicht

Zoeken