Wordt u Wonen Limburg in het klein?

ine

Steeds meer mensen willen zelf iets te zeggen hebben over hun huis en woonomgeving. Dat vinden wij een goede ontwikkeling, want betrokken bewoners zorgen voor meer stabiliteit en meer gemeenschapszin. Daarom zoekt Wonen Limburg voortdurend naar manieren om bewoners hierbij te ondersteunen.

Ger Peeters

Dat kan op drie manieren: door ze korting te geven op de huurprijs als ze bijvoorbeeld zelf het groenonderhoud doen. Door ze te helpen met onze kennis en kunde. En zelfs door groepen huurders hun huizen van ons te laten kopen.  

Als een groep huurders meer zeggenschap wil over de eigen woonomgeving, dan kunnen ze een wooncoöperatie oprichten. Een wooncoöperatie is eigenlijk een woningcorporatie (zoals Wonen Limburg), maar dan in het klein. Binnen een wooncoöperatie zijn de huurders zelf de baas. Hoe dat precies werkt, leest u op pagina 6 en verder van ons magazine In de buurt van Nicole.

De wooncoöperatie is in Nederland nog heel nieuw. In het dorp Ell is een groep bewoners als een van de eersten in Limburg bezig met de oprichting van een wooncoöperatie. In ‘In de buurt van Nicole’ vertellen de bewoners daar uitgebreid over. Het is een behoorlijk ingewikkeld proces, dat veel doorzettingsvermogen vraagt. Toch vinden zij het de moeite waard. Ze zien namelijk dat ze op deze manier echt iets bijdragen aan hun dorp; ze helpen de hechtheid van de gemeenschap te bewaren. Dat vinden wij een groot goed. Alle bewoners die daar zelf de schouders onder willen zetten, ondersteunen we dan ook van harte. Bent u geïnspireerd na het lezen van dit blad? U weet ons te vinden!      

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

 

Uitgelicht

Zoeken