Huurbevriezing en huurverlaging

Hieronder vindt u alle informatie over huurbevriezing en huurverlaging op een rij.
Sommige huurders hebben recht op huurbevriezing. Dat betekent dat ze helemaal geen huurverhoging krijgen. Een aantal mensen kan zelfs huurverlaging aanvragen. Dat hangt af van uw inkomen en de hoogte van de huur. En u moet in een sociale-huurwoning wonen.

 • Heeft u recht op huurbevriezing of huurverlaging? 24 april 2020

  Kortgeleden ontving u van Wonen Limburg een brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Het huurverhogingspercentage bedraagt dit jaar 2,6%.

 • Filmpje over huurbevriezing en huurverlaging 06 juli 2020

  Sommige huurders komen in aanmerking voor huurbevriezing of huurverlaging. In dit filmpje leggen we precies uit wie voor huurbevriezing of huurverlaging in aanmerking komt. Er is ook een filmpje met een Engelse en een filmpje met Arabische ondertiteling. Voor de berekening gaan we uit van uw bruto inkomen. Aanvragen van huurbevriezing is niet meer mogelijk. De termijn van 1 juli is verstreken. Aanvragen huurverlaging kan het hele jaar.

 • Schema huurbevriezing en huurverlaging 06 juli 2020

  In onderstaand schema kunt u zien of u voor huurbevriezing of huurverlaging in aanmerking komt. Dit geldt alleen als u in een sociale-huurwoning woont. Op het schema staat het bruto inkomen vermeld. Het aanvragen van huurbevriezing was mogelijk tot 1 juli. Dat kan dus nu niet meer. Aanvraag van huurverlaging kan het hele jaar.

 • Formulieren huurbevriezing en huurverlaging 24 april 2020

  Hieronder vindt u de aanvraagformulieren waarmee u huurbevriezing of huurverlaging kunt aanvragen.

Uitgelicht

Zoeken