Over het dak

Ingrid Bekker

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Welke huizen komen voor zonnepanelen in aanmerking?
Niet alle woningen kunnen voorzien worden van zonnepanelen. De ligging van uw huis ten opzichte van het zuiden, de toekomstplannen die wij met uw woning hebben en of er op korte termijn groot onderhoud aan het dak gepleegd moet worden, zijn allemaal factoren die hier invloed op kunnen hebben. Flats van vier verdiepingen of meer  worden voorlopig uitgesloten van het project Zonnig-Limburg.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Voor een goede opbrengst van de panelen is het van belang dat er zo veel mogelijk zonlicht door de zonnepanelen wordt opgevangen. De ligging  en de hellingshoek van uw dak, bepalen in grote mate de geschiktheid. Uw dak ligt bij voorkeur zo zuidelijk mogelijk, in ieder geval tussen oost en west. Hoe meer gericht naar het zuiden, hoe hoger de opbrengst. Als er veel schaduw op uw dak valt, bijvoorbeeld door bomen, dan zal de opbrengst erg tegenvallen. Wat verder van belang is, dat er niet te veel obstakels op uw dak aanwezig zijn zoals dakramen, dakkapellen, afvoeren etc. Wilt u een indruk hebben of u voldoende dakoppervlakte heeft en of uw dak geschikt is, dan kunt u gebruik maken van www.limburg.zonnekaart.nl.

Hoeveel panelen kan ik nemen?
Uw dak moet geschikt zijn voor minimaal zes panelen. Dat heeft te maken met het type omvormer waarvoor gekozen is. In het maatwerkadvies dat u ontvangt, staat het maximaal aantal panelen dat aanbevolen wordt in uw situatie. Wilt u hiervan afwijken, dan kunt u dat aangeven en bekijken we de mogelijkheden. Het minimumaantal is echter altijd 6 stuks.

 

 

Uitgelicht

Zoeken