Ons woningaanbod via Thuis in Limburg

Ingrid Bekker

Wonen Limburg heeft u veel te bieden als u op zoek bent naar een passende huurwoning. U kunt gemakkelijk en comfortabel online op zoek naar de woning van uw dromen.

Wonen Limburg biedt haar hele woningaanbod online aan via de website van Thuis in Limburg: www.thuisinlimburg.nl. Deze website is een samenwerking van meerdere woningcorporaties in Limburg. Voor u betekent dit dat ons gezamenlijk aanbod overzichtelijk bij elkaar staat. In een oogopslag bent u van het complete aanbod op de hoogte.

Inschrijven, zoeken en op aanbod reageren

Wilt u weten welke woningen wij verhuren? Wij geven u een totaaloverzicht.
Op de website www.thuisinlimburg.nl kunt u zich gratis inschrijven als woningzoekende. U kunt er ook meteen zoeken naar een huurwoning die bij u past en direct op het aanbod reageren. Ook als u alleen op zoek bent naar een parkeerplaats of garage kunt u op deze website terecht. Als u wilt weten wat de gemiddelde wachttijd is, dan vindt u deze informatie ook op deze website.

Urgentie

Woningzoekenden kunnen op basis van een medische indicatie of op basis van herstructurering voorrang krijgen bij de woningtoewijzing. Dit geldt alleen voor de woningen in het Aanbodmodel via Thuis in Limburg. U krijgt dus geen voorrang binnen het optiemodel en ook bij loting en direct te huur gaan urgenten niet voor.

Zoekt u tijdelijke huisvesting, dan is Thuis Tijdelijk misschien iets voor u. Diverse aanbieders van huurwoningen in Limburg plaatsen op www.thuistijdelijk.nl hun aanbod.

Zoekmodellen

Om het u makkelijker te maken, hebben wij ervoor gezorgd dat u op verschillende manieren op www.thuisinlimburg.nl kunt zoeken. Er zijn 5 zoekmodellen:

Het aanbodmodel: de woningzoekende met de langste inschrijfduur krijgt de woning.
Het direct te huur model: de woningzoekende die het eerst reageert op de woning, krijgt de woning. Ongeacht de inschrijfduur.
Het lotingmodel: de woning gaat naar een woningzoekende die via loting wordt geselecteerd.
Het optiemodel: u zoekt een woning met specifieke kenmerken en u bent bereid wat langer te wachten. Woningen met ongeveer dezelfde kenmerken in dezelfde buurt zijn ingedeeld in clusters. U geeft eenmalig uw woonwensen aan en wacht vervolgens totdat er een woning in het cluster vrijkomt. De woning wordt toegewezen aan degene die bovenaan de wachtlijst staat.
Het koopmodel: u overweegt een woning te kopen. U kunt dan een geschikte woning zoeken in ons koopaanbod. U hoeft daarvoor overigens niet als woningzoekende bij Thuis in Limburg ingeschreven te staan.

Bent u op zoek naar een vrije sector huurwoning, boven de huurtoeslaggrens?

Kijk dan op onderstaande links:
Voor regio Roermond en omgeving: www.tehuurinroermond.nl
Voor regio Weert en omgeving: www.hurenhartjeweert.nl
Voor Noord Limburg: www.hureninnoordlimburg.nl

 

Zoeken