Piushof Panningen

We bouwen aan het Piushof 64 zeer energiezuinige woningen; 46 levensloopbestendige en 8 twee-onder-een kap huurwoningen. De gemeente biedt 8 koopkavels aan.

We verwachten dat begin 2020 de bewoners in hun nieuwe woning kunnen gaan wonen. De 46 levensloopbestendige woningen zijn inmiddels verhuurd. Binnenkort starten we met de verhuur van de 8 twee-onder-een kap woningen.

Piushof moet een fijn thuis worden voor iedereen, waar buren een goede buur voor elkaar zijn en waar nodig elkaar helpen. Van een fietsband plakken en een formuliertje invullen tot het organiseren van een buurt BBQ. Of gewoon iets gezelligs ondernemen samen.

Bezoekadres:
Piushof , Panningen
Website:
http://
Google maps Piushof Panningen

Beeldmerk Piushof Panningen

 

We bouwen in totaal 64 zeer energiezuinige woningen op de locatie Piushof; 46 levensloopbestendige huurwoningen en 8 twee-onder-een kap woningen. De gemeente Peel en Maas biedt 8 bouwkavels aan.

Samen met de gemeente en de klankbordgroep zijn er een aantal uitgangspunten voor het nieuwe Piushof bepaald:
•    Wonen in en aan het groen
•    Wens om te kunnen wonen in een hofje
•    Parkeren niet meer in de straat
•    Een mix van huur en koop
•    Stimuleren ontmoeten nieuwe bewoners door Samen Wonen

Samen Wonen in Piushof
Piushof moet een fijn thuis worden voor iedereen, waar buren een goede buur voor elkaar zijn en waar nodig elkaar helpen. Van een fietsband plakken en een formuliertje invullen tot een buurtbarbecue organiseren. Of gewoon iets gezelligs ondernemen samen.   
Ook biedt Piushof bewoners de ruimte om samen kleur te geven aan hun woonomgeving. Zo kunnen ze samen nadenken over de inrichting en het onderhoud van een deel van het openbare groen en allerlei andere zaken, maar vooral hoe bewoners samen willen leven. Hierover spraken wij op 6 september 2018 met geïnteresseerden en overige belangstellenden. En wisselende ideeën met elkaar uit over hoe we er samen een fijne, saamhorige buurt van kunnen maken. Dit vormt ook een belangrijk onderwerp tijdens de interesse gesprekken met mogelijk nieuwe bewoners van Piushof.

 

Comfortabel wonen

Aan het Piushof bouwt Wonen Limburg 46 levensloopbestendige, zeer energiezuinige en gasloze woningen. Jong, oud, gezin of stel: iedereen kan hier wonen. Op de  benedenverdieping treft u de woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer met toilet, apart toilet en de entree aan. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers en een berging.

Niet alleen is het een gasloze woning uitgerust met de nieuwste technieken om in zijn eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Ook is de bouwmethode anders dan gewoonlijk. Niet traditioneel het stapelen van stenen op de bouwplaats, maar assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. Het resultaat is een duurzame, onderhoudsarme woning van hoge kwaliteit.

 

De sloop is in april gestart

In april 2019 is gestart met de circularie sloop van de huidige 72 woningen. Zoveel mogelijk materiaal wordt verzameld en kan hergebruikt worden bij andere bouwactiviteiten of kan weer als basisgrondstof dienen voor het maken van nieuwe producten. Met een deel van het verzameld sloophout gaan de nieuwe bewoners van Piushof in ieder geval vogelhuisjes maken zodat ook de vogels in deze nieuwe buurt hun thuis weer vinden. Begin 2020 verwachten we dat de nieuwe bewoners hun sleutel krijgen van hun nieuwe thuis.

piushof sloop collage

Op vrijdag 17 mei om 19.00 uur start de verhuur van de twee-onder-een kap woningen op basis van eerste reageerder - bent u al ingeschreven als woningzoekende op Thuis in Limburg?
Voor de 46 levensloopbestendige woningen zijn inmddels bewoners gevonden. Op vrijdag 17 mei om 19.00 uur starten we met de verhuur van de 8 twee-onder-een kap woningen (boven de huurtoeslaggrens) via www.thuisinlimburg.nl op basis van eerste reageerder. Wees er dus snel bij! Reageren kan tot vrijdag 24 mei 19.00 uur.

Deze ruime, luxe afgewerkte woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig. Deze woningen hebben een huurprijs van € 1.020,00 per maand. Aangezien deze woningen zeer goed geïsoleerd zijn en zonnepanelen op het dak hebben, zullen energiezuinige bewoners geen of minimale energielasten hebben. Meer over deze woning leest u in deze brochure.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Piushof is het belangrijk dat u als woningzoekende bent ingeschreven bij Thuis in Limburg. Inschrijven is gratis en heel eenvoudig. Het kost slechts enkele minuten van uw tijd. Inschrijven kan via deze link.  

2 onder 2 kap Piushof


 

 

 

 

Zoeken