Piushof Panningen

De 72 huurwoningen aan het Piushof maken plaats voor 64 woningen; wij bouwen 46 levensloopbestendige huurwoningen en 8 twee-onder-een kap woningen. De gemeente biedt 8 koopkavels aan.

We verwachten dat begin 2020 de bewoners in hun nieuwe woning kunnen gaan wonen. De verhuur is inmiddels gestart.

Piushof moet een fijn thuis worden voor iedereen, waar buren een goede buur voor elkaar zijn en waar nodig elkaar helpen. Van een fietsband plakken en een formuliertje invullen tot het organiseren van een buurt BBQ. Of gewoon iets gezelligs ondernemen samen.

Bezoekadres:
Piushof , Panningen
Website:
http://
Google maps Piushof Panningen

Beeldmerk Piushof Panningen

 

De 72 huurwoningen aan het Piushof gaan plaatsmaken voor nieuwbouw. In totaal 64 woningen komen op de locatie Piushof; wij bouwen er 46 levensloopbestendige huurwoningen en 8 twee-onder-een kap woningen. De gemeente Peel en Maas biedt 8 bouwkavels aan.

Samen met de gemeente en de klankbordgroep zijn er een aantal uitgangspunten voor het nieuwe Piushof bepaald:
•    Wonen in en aan het groen
•    Wens om te kunnen wonen in een hofje
•    Parkeren niet meer in de straat
•    Een mix van huur en koop
•    Stimuleren ontmoeten nieuwe bewoners door Samen Wonen

Samen Wonen in Piushof
Piushof moet een fijn thuis worden voor iedereen, waar buren een goede buur voor elkaar zijn en waar nodig elkaar helpen. Van een fietsband plakken en een formuliertje invullen tot een buurtbarbecue organiseren. Of gewoon iets gezelligs ondernemen samen.   
Ook biedt Piushof bewoners de ruimte om samen kleur te geven aan hun woonomgeving. Zo kunnen ze samen nadenken over de inrichting en het onderhoud van een deel van het openbare groen en allerlei andere zaken, maar vooral hoe bewoners samen willen leven. Hierover spraken wij op 6 september 2018 met geïnteresseerden en overige belangstellenden. En wisselende ideeën met elkaar uit over hoe we er samen een fijne, saamhorige buurt van kunnen maken. Dit vormt ook een belangrijk onderwerp tijdens de interesse gesprekken met mogelijk nieuwe bewoners van Piushof.

 

Comfortabel wonen

Aan het Piushof bouwt Wonen Limburg 46 levensloopbestendige, zeer energiezuinige en gasloze woningen. Jong, oud, gezin of stel: iedereen kan hier wonen. Op de  benedenverdieping treft u de woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer met toilet, apart toilet en de entree aan. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers en een berging.

Niet alleen is het een gasloze woning uitgerust met de nieuwste technieken om in zijn eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Ook is de bouwmethode anders dan gewoonlijk. Niet traditioneel het stapelen van stenen op de bouwplaats, maar assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. Het resultaat is een duurzame, onderhoudsarme woning van hoge kwaliteit.

 

Sloop start medio maart 2019

We verwachten medio maart 2019 te kunnen starten met de sloop van de huidige 72 woningen. Begin 2020 verwachten we dat de nieuwe bewoners hun sleutel krijgen van hun nieuwe thuis.

 

Bent u al ingeschreven als woningzoekende op Thuis in Limburg?
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning in Piushof is het belangrijk dat u als woningzoekende bent ingeschreven bij Thuis in Limburg. Inschrijven is gratis en heel eenvoudig. Het kost slechts enkele minuten van uw tijd. Inschrijven kan via deze link.  Tip: zorgt u dat uw zoekprofiel goed is ingesteld en is aangepast naar de nieuwe huurtoeslaggrens van € 720,42.

 

De verhuur is inmiddels gestart via www.thuisinlimburg.nl. 


 

 

 

 

Zoeken