Betrokken bewoners zijn onmisbaar

Marian Gielen

Bewonerscommissies en de huurdersraad van Wonen Limburg doen ontzettend belangrijk werk. Bij veel beslissingen die wij nemen, laten zij de stem van onze bewoners horen. Daardoor kunnen wij betere besluiten nemen om van onze huizen, buurten en dorpen prettige leefomgevingen te maken.


Ger

Jammer genoeg is het niet makkelijk om mensen te vinden voor deze commissies en de huurdersraad, wat we ‘formele participatie’ noemen. Wij denken dat dat komt doordat er best veel tijd in gaat zitten. Er wordt vaak overlegd, over soms ingewikkelde onderwerpen. Dat vraagt nogal wat van mensen. 


Waar het zeker niet aan ligt, is de betrokkenheid van onze bewoners. We zien in heel Limburg juist ongelooflijk veel mensen die zich inzetten om hun leefomgeving mooier of leuker te maken. Wij ondersteunen deze acties zoveel mogelijk, want we zijn ze heel dankbaar voor hun werk. In dit bewonersblad maakt u kennis met een aantal van hen. 

De vraag is nu: hoe zorgen we dat de formele participatie ook interessant wordt voor deze grote groep betrokken bewoners? Om die vraag te beantwoorden, startten we samen met de huurdersraad het project Huurdersraad 2.0. Denkt u met ons mee? Dan ontmoeten we u graag op 24 november in Roermond. Hier leest u er meer over. Tot dan! 

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken