Maak kennis met Salar (14)

Marian Gielen

Eind 2021 vluchtte Salar Mustafa met zijn moeder, broers en zus vanuit Pakistan naar Nederland. In Venray werd het gezin herenigd met Salars vader. De familie is heel betrokken bij de buurt; Salar is de jongste deelnemer aan Kleurrijk West, een beweging die meer kleur in de wijk wil brengen.

Salar en zus

Meer kleur in de wijk
Wij zijn Ahmadiyya Moslims, een groep die in Pakistan erg wordt gediscrimineerd. Daardoor was het er niet meer veilig voor ons. In Nederland hebben we gelukkig onze vrijheid weer gevonden. Een van de dingen die ik uit mijn cultuur heb meegekregen, is dat je goed moet zorgen voor de plek waar je woont. Daarom wilde ik graag iets voor onze wijk doen. Tijdens een bewonersavond hoorde ik over de beweging Kleurrijk West. Ik heb me meteen aangemeld. Lees hier het artikel over Kleurrijk West.

Straaljagerpiloot
Vanuit ons geloof is het vanzelfsprekend dat je andere mensen helpt. Daarom wil ik later ook bij defensie gaan werken. Het is mijn grootste droom om straaljagerpiloot te worden. Misschien woon ik dan nog in Venray, maar het kan ook dat ik ergens anders heen verhuis. Waar ik ook ben, ik zal me altijd blijven inzetten voor mijn buurt.

Salar

Uitgelicht

Zoeken