Maak kennis met Truus

Administrator

Truus

Truus Kitzen neemt ons mee in haar leefwereld in de 10e uitgave van In de buurt van... Truus is getrouwd en woont samen met haar man Wim in Urmond. Ze heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Hieronder leest u haar verhaal.

De Kooypoort

Sinds 3 jaar woont Truus met haar man in Woonzorgcentrum de Kooypoort. Hun appartement heeft een prachtig uitzicht op het Julianakanaal. De bootjes, tankers en vrachtschepen varen allemaal voorbij. In de Kooypoort is maandelijks een gezamenlijk ontbijt in het verzorgingshuis met de bewoners van de aanleunwoningen. En met een groep bewoners uit de Kooypoort drinkt zij elke donderdagmiddag koffie in het Wijksteunpunt. Bijvoorbeeld met haar buurvrouw Riek. In het Wijksteunpunt is ook een winkeltje en de bibliotheek. Mensen kunnen in de Kooypoort zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar indien nodig is (thuis)zorg snel geregeld.

Bezige bij

Truus is een echte bezige bij. Administratief (regel)werk was jarenlang haar beroep. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze is nu, als vrijwilliger, secretaris van de Vereniging van 55-plussers van Urmond en van de Huurdersbelangen Vereniging Urmond.

Uitgelicht

Zoeken