In één keer een gebouw van het aardgas

Marian Gielen

Warmtepomp bovenaf

In één keer een gebouw van het aardgas
In 2020 haalden we een heel woongebouw aan de Veltumse Kleffen in Venray in één keer van het aardgas af. Alle appartementen hebben nu verwarming en warm water van een grote warmtepomp en stroom van 176 zonnepanelen. Tegelijkertijd kreeg iedere bewoner een inductiekookplaat in de keuken. Beter voor het milieu en goed voor de portemonnee, weet ook bewoner Lisa Jansen.
Warmtepompen

De wereld een beetje beter maken
“Ik vind het belangrijk om te verduurzamen”, vertelt Lisa. “Ik let op wat ik koop, gooi weinig weg en scheid afval. Alles om de wereld een beetje beter te maken. Ik vond het dus fantastisch dat ons gebouw van het aardgas afging. We hebben als bewoners eigenlijk geen overlast gehad van de werkzaamheden. Het water is nu lekker snel warm en ook op koude dagen is het gewoon comfortabel in huis.”
Lisa aanrecht

Ik zit hier goed
Lisa denkt er weleens over na om op zoek te gaan naar een huis met een tuin. “Maar ik besef dat ik hier heel goed zit”, vertelt ze. “Zeker als je ziet hoe hoog de energieprijzen nu zijn. De duurzaamheid van mijn huis speelt echt een belangrijke rol in mijn beslissing om voorlopig hier te blijven wonen.”

Meer over de warmtepomp
In een filmpje van de provincie op onze website vertelt een buurman van Lisa Jansen meer over de warmtepomp: wonenlimburg.nl/energiefilms.

Uitgelicht

Zoeken