Ga voor vergroening!

ine

Wonen Limburg houdt van groen. Een verticale tuin, planten in het trappenhuis… Maar ‘groen’ kan bijvoorbeeld ook duurzame verlichting zijn. Wij juichen al uw initiatieven en ideeën toe. Wilt u uw omgeving letterlijk of figuurlijk vergroenen? Dan helpen we graag een handje!

bachtuin

Groen, groener, groenst

Vergroening kan heel breed worden toegepast. Van de aanleg van een mooie tuin tot het vergroenen van alle balkonhekken. Maar ook het installeren van LED-verlichting is een groene investering. Of ga helemaal ‘out of the box’ voor een verticale tuin. Hierbij worden grijze betonnen muren omgetoverd tot prachtige groene wanden.

Voorbeelden uit de praktijk

Tuinieren in Roermond
Woongroep Maasniel vond dat de buitenkant van haar woongebouw aan het Laurentiusplein wel wat vergroening kon gebruiken. En toverde, samen met serviceclub Lions Roermond, het parkeerdek om tot een prachtige voortuin.
De bewoners van de woongroep onderhouden de tuin. Een mooi initiatief waar Wonen Limburg graag een steentje, of beter gezegd bloemenbakken en beplanting, aan bijdroeg.

Bachtuin in Venray
De bewoners van de Bachflat in de Venrayse wijk Brukske hebben samen de buurttuin aangelegd. Het idee ontstond nadat de flats én de omgeving waren gerenoveerd.  Een plek om lekker buiten te zijn en te zitten, om samen in de tuin te werken, elkaar te treffen en activiteiten te organiseren. Een ontmoetingsplek voor iedereen, jong en oud in deze multiculturele wijk. Bewoonster Doreen Wittenberg kwam met het idee en trok de kar, ondersteund door Synthese. “Samen bezig zijn met groen in de buurt zorgt voor meer betrokkenheid. En je treft je buren zo regelmatig”, zegt zij. “Daarnaast zorgt een groene wijk voor een gezonde omgeving met meer speel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen.”

Aankleding Nedermazehof in Weert
Samen met de bewonerscommissie nam Wilma de Bakker het initiatief om de Nedermazehof binnen en buiten aan te kleden met mooie planten. ‘Wow, wat ziet het er leuk uit!’ is één van de vele positieve reacties van bewoners en bezoekers.

Zin om uw buurt te vergroenen?

We roepen huurders op om hun creativiteit de vrije loop te laten en ideeën met ons te delen. Wij bekijken vervolgens graag hoe we het project kunnen ondersteunen. Heeft u een ‘groen’ idee om uw buurt mooier te maken? Bespreek het met ons WoonAdviesTeam! Het team is bereikbaar via 0800-1881.

Uitgelicht

Zoeken