Tjeu Trepels, coach van Elvira

Tjeu Triepels, de coach van Elvira

ine

Tjeu was vroeger de schoolmeester van Elvira. Hij weet veel van de woonwagenbewoners in Limburg en kent ze allemaal. Hij kent Elvira al haar hele leven.

Tjeu Trepels

Advies op gebied van scholing, arbeid en huisvesting

Vroeger gaf Tjeu les op de woonwagenschool, waar Elvira ook les heeft gehad. Tegenwoordig volgen kinderen uit de kampen regulier onderwijs. Tjeu geeft de woonwagenbewoners uit Midden-Limburg als zelfstandig coach advies op het gebied van scholing, arbeid en huisvesting.

Samen wonen is essentieel

Veel woonwagenbewoners krijgen te maken met huisvestingsvraagstukken, weet Tjeu. Hij is in die gevallen de schakel tussen de gemeente, de woningcorporatie en de families. “De laatste jaren neigt de overheid naar een oplossing in de vorm van reguliere huisvesting. De woonwagenbewoners maken zich hier zorgen over. Het is best bespreekbaar, maar met de familie samen wonen is voor hen essentieel. Het inleveren van hun cultuur doet zeer, dat ziet niet iedereen. Ik probeer ervoor te zorgen dat de instanties ook eens door de bril van de woonwagenbewoners kijken. Om begrip te kweken voor deze unieke groep.”

 

Tjeu Trepels, de coach van Elvira

ine

Uitgelicht

Zoeken