We zijn nu meer dan ooit op elkaar aangewezen

ine

Door het coronavirus blijven we dicht bij huis. Daardoor zijn we meer dan ooit aangewezen op onze directe omgeving. Zo heb ik de laatste tijd veel in mijn eigen buurt gewandeld. Ik heb plekken ontdekt en mensen ontmoet die ik nog niet kende.

Ger Peeters

Tegelijkertijd wordt onze wereld wel erg klein. Bij Wonen Limburg missen we bijvoorbeeld de spontane contacten met bewoners. De buurtwinkels zijn alleen op afspraak open. Dus zomaar binnenlopen voor een kop koffie zit er helaas niet in. We weten dat er bewoners zijn die zich door alle beperkingen eenzaam voelen. 

Onze medewerkers doen van alles om het contact met bewoners te behouden. Van een simpel telefoontje tot bewegingslessen voor een heel woongebouw. Gelukkig let u ook goed op elkaar. Bewoners brengen boodschappenpakketten rond voor mensen die het moeilijk hebben. Er worden concerten georganiseerd en cadeautjes rondgebracht. Kleine en grote gebaren die zeggen: er wordt aan jullie gedacht.

Binnenkort is de Week van het Huren. Hét moment waarop we gewoonlijk zo veel mogelijk bewoners persoonlijk ontmoeten. Door corona moeten we ook dat anders aanpakken dit jaar. Elke buurtwinkel heeft een mooie fiets- en wandelroute voor u uitgestippeld. Langs onze mooiste projecten én die van onze bewoners. Want zoals ik op mijn wandelingen heb gemerkt: ook dicht bij huis is nog veel te ontdekken.

De mensen en plekken in onze directe omgeving moeten we koesteren. Hopelijk houden we die gedachte ook na deze lastige tijd vast.

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken