“Met mijn verhaal kan ik anderen helpen”

ine

Door vervelende gebeurtenissen in zijn jeugd, lukte het Sean Elzinga lang niet om mee te draaien in de maatschappij. Nooit vond hij de juiste hulp. Tot vorig jaar: dankzij een netwerk van hulpverleners kreeg hij zijn leven eindelijk weer op de rails. Nu vertelt hij zijn verhaal om anderen te helpen.

Sean“Als kind had ik al moeite met volwassenen die mij zeiden wat ik moest doen”, vertelt Sean. “Daardoor kreeg ik problemen op school. Dat ging van kwaad tot erger. Uiteindelijk raakte ik zelfs dakloos. Ik wilde wel hulp, maar daarbij liep ik steeds tegen ingewikkelde regels aan.”

De maat vol
Vorig jaar was voor Sean de maat vol. Gelukkig kwam hij terecht bij een instelling in Geleen, waar hij hulpverlening op maat kreeg. Sean: “Zo kwam ik onder anderen in gesprek met iemand van Wonen Limburg, die woonruimte voor me regelde. De hulp die ik kreeg heeft echt mijn leven gered.”

Mensen en regeltjes
Afgelopen jaar leerde Sean dat hij zijn ervaringen kan inzetten om andere jongeren te helpen. “Achter de regeltjes zitten uiteindelijk mensen die de regels maken”, vertelt hij. “Voor die mensen – bij de gemeente, bij Wonen Limburg – heb ik presentaties gegeven over mijn situatie. Om te laten zien dat de samenwerking tussen instanties beter kan.”

Het heeft zin
Sean vertelt zijn verhaal nu ook via de muziek die hij maakt. En hij werkt mee aan een lespakket voor scholen in de regio. Daarnaast is hij bezig zijn eigen cateringbedrijfje op te starten. Sean: “Ik zie dat wat ik doe echt zin heeft. Bovendien doe ik nu iets wat ik mezelf de rest van mijn leven zie doen. Dat gevoel heb ik nooit eerder gehad.”

Uitgelicht

Zoeken