Samen werken aan een prettige buurt

ine

We laten enkele enthousiaste bewoners aan het woord die naar elkaar omkijken en naar elkaar luisteren. Zij gebruiken hun ervaring om zichzelf en anderen verder te helpen.

betere buurt

 

Mevrouw Weckseler, Eygelshoven
“We ontwerpen zelf ons buurtpark”

“Ik woon naast een braakliggend stuk grond in de Holtskuilenstraat in Eygelshoven. Het is een rommelig stuk, met hekken eromheen. In de buurt dachten we: dat zou een prachtig parkje kunnen zijn. Een plek voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten. En voor kinderen uit de buurt om te spelen. 

Bankjes en bloementuin
Samen met Wonen Limburg, de gemeente en buurtbewoners hebben we een plan mogen maken voor een buurtpark. In een paar bijeenkomsten maakten we een inrichting: bankjes rondom de boom die er staat, speelmogelijkheden voor de kinderen en een bloementuin. 

Veel zelf doen
Een groenbedrijf heeft op basis van onze ideeën een plattegrond gemaakt. Om dat plan betaalbaar te kunnen uitvoeren, doen we veel zelf. Er zijn genoeg handige buurtbewoners die willen meewerken. Het onderhoud doen we straks ook zelf. Ik heb er nu al zin in!”

Mevrouw Van Leeuwen, Eygelshoven
“Dat rommelige stuk grond deed mijn handen jeuken” 

Mevrouw Van Leeuwen verhuisde twee jaar geleden vanuit Den Haag naar Eygelshoven. “De Holtskuilenstraat is een hartstikke mooie straat. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en ik ben veel met tuinen bezig. Van dat rommelige stuk grond gingen mijn handen dus echt jeuken. Hartstikke mooi dat we mochten meedenken over het ontwerp.

Zuinig op sociale contacten
Ik heb erg fijne buren en overburen. Op die sociale contacten moet je zuinig zijn vind ik. We doen regelmatig een bakje koffie, maken een praatje. Ik verwacht dat het nieuwe buurtpark een leuke plek wordt om elkaar te ontmoeten.”

Mevrouw Portz, Landgraaf
“Ik zou de open eettafel niet willen missen”

Mevrouw Portz vertelt: “In ons woongebouw wordt al ruim tien jaar heel veel samen gedaan. We hebben wekelijks onder meer een vast koffiemoment en een open eettafel. Ik heb lang in de horeca gezeten en ik vind het heerlijk om mee te helpen.

Haringhappen
Elke donderdag beginnen we rond half twaalf met het eten voorbereiden. Daarna dienen we op. Rond drie uur hebben we de laatste spullen opgeruimd. Als ik dan thuis kom, ben ik daar best moe van. Maar ik zou het niet willen missen. Op Aswoensdag hadden we bijvoorbeeld haringhappen. Daar waren meer dan dertig mensen. Prachtig toch, om zo samen te genieten?” 

betere

Meneer Senden, Nuth
“De saamhorigheid is fantastisch!”

“In Habetshof doen wij verschillende activiteiten”, vertelt meneer Senden enthousiast. “Daarbij iedereen welkom is. Natuurlijk met respect voor mensen die liever niet willen deelnemen. We sjoelen bijvoorbeeld, we kaarten of we praten onder het genot van een kopje koffie (of borreltje) met elkaar.

Steentje bijdragen
Rond de feestdagen – Kerstmis, Pasen, Koningsdag, carnaval, Burendag – organiseren we samen een gezellige middag. Naast de groenvoorziening die de plantsoenen onderhoudt, dragen wij ook ons steentje bij om de plantsoenen mooi te houden.

Altijd steun van Wonen Limburg
De activiteiten die we ondernemen, organiseren we zelf. Maar we kunnen altijd rekenen op steun van Wonen Limburg. De onderlinge saamhorigheid door deze activiteiten is fantastisch!”

Uitgelicht

Zoeken