Denk groot

Ine Rutten

De overheid verwacht van u als burger dat u steeds meer zelf doet. Neem het voorbeeld van de zorg. Ouderen moeten straks, ongeacht hun gezondheidssituatie, tot op hoge leeftijd thuis blijven wonen. De zorg voor hen komt terecht op de schouders van mantelzorgers: hun kinderen, familie, vrienden of buurtgenoten.

Wij vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben naar onze huurders wanneer zij te maken krijgen met zoiets als mantelzorg. Maar dat brengt ons in een lastige situatie. De overheid vindt namelijk dat wij maar één belangrijke taak hebben: het bouwen en beheren van woningen. De rest van wat wij doen, is bijzaak.

Wonen Limburg zoekt voortdurend naar manieren om tóch die maatschappelijke rol te blijven spelen. Daarom introduceren we dit jaar de bewonersbudgetten (zie pagina 10). Wilt u met een aantal andere mantelzorgers zelf een zorgcoöperatie beginnen? Dan ondersteunen we u vanuit de bewonersbudgetten graag. Financieel, maar ook met middelen en menskracht.

De bewonersbudgetten zijn er niet alleen voor mantelzorgers. Iedereen die de leefbaarheid van de buurt wil verbeteren, kan bij ons terecht. Daar komen wel spelregels bij kijken. Als bewoner neemt u zelf het initiatief. En als het project eenmaal draait, moet het zichzelf kunnen bekostigen. En: denk vooral groot. Samen kunnen we meer dan u denkt. Ik daag u uit.

 


 

Uitgelicht

Zoeken