Mijn woning en het onderhoud

Ine Rutten

Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe? Of doet u graag aanpassingen naar uw eigen smaak? U kiest zelf wanneer u de voorziening wilt laten vernieuwen. Ook bepaalt u bij dit ‘vraaggestuurd binnenonderhoud’ zelf hoe de voorziening eruit komt te zien. Uw wensen staan voorop.

Aan vervanging toe

Een keuken, keukenblok, badkamer, toilet en verwarmingsketel gaan een bepaald aantal jaren mee. Dat aantal jaren heet de afschrijvingstermijn. Als uw voorziening deze termijn heeft bereikt, dan vervangen wij die kosteloos voor u. Maar u kunt ze ook eerder laten vernieuwen, als u dat wilt. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage, de restwaarde. Over de kosten maken we samen met u goede afspraken.
In overleg met ons bepaalt u zelf wanneer de vervanging plaatsvindt. Bijvoorbeeld op snipperdagen die u al gepland hebt. Of als er toch al schilderwerk binnenshuis plaatsvindt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

We horen vaak dat huurders liever meer willen dan een standaardkeuken. Daarvoor bieden we enkele kosteloze opties. Een keukenkastje met een andere kleur of een bepaald type handgreep, bijvoorbeeld. Of zelf een keuze maken voor het tegelwerk van de keuken, badkamer of het toilet. In overleg met de aannemer kunt u de nieuwe voorziening naar eigen smaak uitzoeken.

Kiezen voor extra’s

Er bestaan ook aanvullende mogelijkheden, zoals bijzondere tegels, een toilet in de badkamer of zelfs een verplaatsing van de badkamer. Ook luxere apparatuur in de keuken is een wens die je met de aannemer kunt bespreken. De meerkosten zijn voor uw rekening. U rekent die zelf af met de aannemer.”

Uw regie, onze begeleiding

U houdt de regie over het uiterlijk, wij zorgen voor de juiste uitvoering. Wij begeleiden u bij het keuzeproces. Hiervoor komt de aannemer of een van onze technisch beheerders bij u thuis. Wanneer het onderhoud start, houdt onze technisch beheerder de werkzaamheden van de aannemer in de gaten. En natuurlijk is hij ook aanwezig bij de oplevering.

Afschrijvingstermijn

De afschrijvingstermijnen van de voorzieningen zijn:
- Badkamer – 30 jaar
- Toilet – 30 jaar
- Keukenblok – 17 jaar
- Tegelwerk keuken – 34 jaar
(het tegelwerk gebeurt alleen tegelijkertijd met het keukenblok)
- Verwarmingsketel – 20 jaar

Nieuwe voorzieningen aanvragen

Heeft u een aanvraag voor vraaggestuurd binnenonderhoud? Kom langs in een van onze buurtwinkels of maak een afspraak via het WoonAdviesTeam: 0800 - 1881. Liever online? U vindt hier een aanvraagformulier.
Houdt u er rekening mee dat we momenteel een wachtlijst hebben met huurders die kiezen voor vraaggestuurd binnenonderhoud. Dit betekent dat het langer duurt dan gebruikelijk is voordat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Als u zich aanmeldt, registreren wij in ieder geval alvast uw aanvraag.

Jaarlijks budget vraaggestuurd onderhoud

Elk jaar stellen we een maximaal budget vast voor het uitvoeren van vraaggestuurd onderhoud. Komen er in de loop van het jaar meer aanvragen binnen dan het budget toelaat, dan worden deze aanvragen doorgeschoven naar het volgende jaar en als eerste behandeld. U ontvangt hiervan altijd schriftelijk bericht.

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken