Maak kennis met Nicole

Maak kennis met Nicole

ine

Nicole de Louw (25) woont in het dorp Ell. In Ell is voor mensen van haar leeftijd bijna geen woonruimte te vinden. Veel leeftijdsgenoten vertrekken daarom bijvoorbeeld naar Weert. Het plan is om in het oude gemeenschapshuis met het dorp zelf jongerenwoningen realiseren. Daarvoor hebben heeft zij met een aantal mensen de wooncoöperatie Stichting Wonen ELL opgericht.

Nicole

Hecht dorp
Nicole vindt Ell een behoorlijk hecht dorp. “Maar steeds meer jongeren vertrekken en daar komen mensen van buiten voor in de plaats. Sommige van die ‘nieuwkomers’ zijn meteen heel betrokken bij het dorp. Anderen zijn meer op zichzelf. Ik heb het gevoel dat daardoor het hechte van het dorp een beetje verloren gaat en dat is jammer”. Daarom zet Nicole zich graag in voor meer jongerenhuisvesting.

Meedenken
Nicole is aanwezig bij alle vergaderingen van de wooncoöperatie in oprichting. Ze vindt het allemaal best ingewikkeld, maar ontzettend leuk om te doen. Ze denkt mee en ze probeert zoveel mogelijk mensen in het dorp bij de plannen te betrekken. Het is nu zover dat er tekeningen liggen voor de verbouwing van het gemeenschapshuis.

Van alle kanten hulp
De jongeren krijgen van alle kanten hulp om hun plan voor elkaar te krijgen. Wonen Limburg geeft advies en ondersteuning. De gemeente denkt mee en het hele dorp is positief over de plannen. Ook Jan Custers en Fons Timmermans dragen flink bij met hun kennis en ervaring.

Oud-wethouder Jan Custers is voorzitter van wooncoöperatie Stichting Wonen ELL. Zijn politieke ervaring komt goed van pas: Jan weet hoe je in het dorp dingen voor elkaar krijgt.

Jan Custers

Fons Timmermans is penningmeester en secretaris van de Stichting Wonen ELL. Hij is de aanjager van het hele project.  

Fons Timmermans

 

Maak kennis met Nicole

ine

Uitgelicht

Zoeken