Het leven wordt steeds duurder. Praat erover

Marian Gielen

De kosten van het dagelijks leven schieten omhoog. U merkt het vast en zeker aan uw boodschappen. Of aan uw energierekening. Jammer genoeg stijgen de salarissen en uitkeringen niet net zo hard mee. Voor veel van onze huurders is het daarom een financieel lastige tijd. Lees het verhaal van Peter er maar op na.

Ger
Als woningcorporatie gaan wij niet over uw salaris of uitkering. Wij zijn er voor een betaalbaar en prettig thuis. In de wet staat dat iedereen in ons land daar recht op heeft. U betaalt ons daarvoor een huur die ruim onder de marktprijs ligt. Wij gebruiken vervolgens al dat geld om fijn wonen bereikbaar te houden voor zo veel mogelijk mensen. Nu en in de toekomst. Die huurinkomsten kunnen we daarom niet missen.

Dat betekent niet dat we helemaal niks voor u kunnen doen in deze lastige tijd. We brengen bijvoorbeeld de energielasten in veel gevallen omlaag. Door huizen te isoleren of aardgasvrij te maken. Of door zonnepanelen te plaatsen. Onze energiecoaches geven u tips hoe u geld kunt besparen op de energierekening. En onze budgetcoach kijkt graag mee naar uw financiën. Er bestaan namelijk veel regelingen om mensen met een lager inkomen door deze moeilijke tijd heen te helpen. Wij wijzen u de weg.

Komt u er écht niet meer uit? Dan denkt Raoul of een van zijn collega’s van onze afdeling incasso met u mee hoe u uit de schulden kunt blijven (artikel Raoul). Dit is geen vrolijke boodschap die ik voor u heb. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat we hierover kunnen praten. Misschien vertelt u niet graag dat u het moeilijk vindt om rond te komen. Ik kan alleen maar zeggen: doe dat wel. U bent niet alleen. En alleen als u erover praat, kunnen we u helpen. Dat doen we graag.

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken