VoorzieningenWijzer biedt uitkomst

Marian Gielen

Dat het belangrijk is om op tijd hulp in te schakelen, weet ook Linda. Zij woont met haar dochtertje in een dorp in Noord-Limburg en had het na haar scheiding financieel zwaar. “Ik kon mijn dochter daardoor niet het onbezorgde leven geven dat ik haar zo gun”, vertelt ze. Via de gemeente kwam ze in gesprek met iemand van de VoorzieningenWijzer.

Persoonlijk en vertrouwd
“Er kwam een adviseur van de VoorzieningenWijzer bij mij thuis. Dat voelde heel persoonlijk en daarom eigenlijk gelijk vertrouwd. Ik had er geen moeite mee mijn financiële gegevens met diegene te delen. Ik stond er voor open om geholpen te worden, omdat ik niks te verliezen had. En gelukkig maar, want het heeft me veel gebracht.”

Balletlessen en zwemles
Uit het gesprek bleek dat Linda haar verzekeringen en toeslagen prima geregeld had. Maar er waren nog wel regelingen waar ze een beroep op mocht doen. Zo kwam ze in contact met Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. “Mijn dochter kan nu balletlessen volgen en ze zit op zwemles.” Daarnaast wordt onder meer een gedeelte van haar kleding vergoed. Zo kan Linda’s dochter toch zorgeloos jong zijn.

Meer informatie over de Voorzieningenwijzer vindt u hier.

Uitgelicht

Zoeken