De bewoners van de Kooypoort in Urmond

De bewoners van de Kooypoort in Urmond

ine

Will Tryba, is één van de bewoners van het woonzorgcomplex Kooypoort in Urmond.Dit is een woongebouw met hele actieve bewoners. Samen met een man of tien doet Will allerlei klusjes in en om het gebouw. Hieronder vertelt Will over zijn ‘thuis’.

 

Kooypoort 3

Prettig wonen

“Elke dinsdagochtend steken we met een groepje bewoners de handen uit de mouwen. We doen van alles: schoonmaken, tuinieren, lampen vervangen. Hierdoor komen we in contact met bijna alle bewoners in ons woongebouw. Soms drinken we een kopje koffie bij een bewoner en zijn we een luisterend oor. Daarnaast wordt het gebouw voor ons gevoel meer van ons, omdat we de dingen aanpakken zoals wij dat willen. En dat woont prettiger.

Activiteiten uitbreiden

We hebben goed contact met de wijk- en complexbeheerder. Alle materialen die we nodig hebben, zoals een heggenschaar of een doos lampen, krijgen we van Wonen Limburg. We zijn nu aan het bekijken hoe we meer taken kunnen overnemen van de schoonmaak- en hoveniersbedrijven, zodat de servicekosten omlaag kunnen. Er zijn veel mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden en dat doen we graag.”

Foto's bewoners Kooypoort

ine

Uitgelicht

Zoeken